infa.lt

Izraelio mažmeninės prekybos tinklų savininkai pateikė vyriausybei ultimatumą

31 gruodžio
06:30 2021

Tuščias prekybos centras Ozas

Šią savaitę Izraelio Vyriausybės nustatyti karantino apribojimai yra neproporcingi, neveiksmingi ir sukelia didžiulius nuostolius tinklų verslui, rašo Įzraelio 9TV kanalas..

Apie tai buvo kalbama vakar vykusiame neeiliniame Izraelio Prekybos tinklų asociacijos posėdyje.

Asociacijos vadovas Shaharas Turjmanas teigė, kad reikalavimas dirbti tik su „žaliuoju sertifikatu“, įvestu mažoms parduotuvėms ir butikams, lėmė, kad tinklo parduotuvių dienos pajamos sumažėjo 30%, todėl jos tapo nuostolingos.

„Arba vyriausybė atšauks žaliojo sertifikato reikalavimus pirkėjams po kito antradienio, arba mes ruošiamės prekybos stabdymui ir masiniams atleidimams“, – sakė Turjmanas, pavadindamas apribojimus „feikiniu žaliuoju sertifikatu“.

Jis pridūrė: „Tai, kad Sveikatos apsaugos ministerija mažina skiepų punktų skaičių šalyje, rodo visišką nesugebėjimą pasiekti tikslą, dėl kurio buvo nustatyti apribojimai“.

„Fox“ tinklo bendrasavininkis Arelis Wieselis kalbėjo ta pačia dvasia. „Arba įvesti žaliojo sertifikato reikalavimą visiems ir uždaryti šalį, arba palikti prekybą ramybėje“, – sakė jis ir pridūrė, kad naujų prekybos centrų veiklos taisyklių efektyvumu netiki net pati Sveikatos apsaugos ministerija.

Susitikime kalbėjęs „Mashbir Le-Tsarkhan“ tinklo bendrasavininkas Rami Shavit atkreipė dėmesį į dar vieną neigiamą karantino apribojimų prekybos srityje pusę.

Anot jo, „žaliojo sertifikato“ neturintys ir į parduotuves neįleidžiami žmonės savo susikaupusį pasipiktinimą išlieja ant pardavėjų ir apsaugos darbuotojų. „Jie dažnai įsiveržia į parduotuves panaudodami jėgą. Visas visuomenės pyktis nukreiptas į mus. Vietoj to, kad policija palaikytų tvarką, šį darbą turime atlikti mes”, – sakė A. Shavit ir pridūrė, kad vyriausybė turėtų apsvarstyti galimybę kompensuoti prekybos tinklų savininkams negautas pajamas. ir patirtą moralinę žalą.

„Jei nebus išeities, kreipsimės į Aukščiausiąjį teismą“, – pagrasino jis.

Naujosios epidemijos taisyklės įsigaliojo pirmadienį vidurnaktį, tačiau tikroji jų laikymosi kontrolė prasidėjo antradienį. Prekybos centrų savininkams buvo skirta viena diena pasiruošimui.

Pagal naujas taisykles prekybos centro administracija įpareigota užtikrinti, kad jo užimtumas neviršytų vieno žmogaus 15 kv. metrų.

Be to, į parduotuves ir paviljonus, mažesnius nei 100 kv. metrų, taip pat kavines ir restoranus patekti gali tik tik pirkėjai, pateikę „žaliąjį sertifikatą“

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 392

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...