infa.lt

JAV daugėja įmonių ir organizacijų atsisakančių vakcinacijos reikalavimų savo darbuotojams

21 gruodžio
09:30 2021

Vis daugiau JAV įmonių, siekdamos išlaikyti savo darbuotojus, pastaruoju metu atsisako ankstesnių reikalavimų, pagal kuriuos vakcinacija nuo COVID-19 buvo būtina įdarbinimo sąlyga, praneša Epoch Times.

Praėjusią savaitę „Amtrak“ – kvazi-valstybinė korporacija – tapo paskutine, kuri atšaukė reikalavimą skiepytis, nerimaudama dėl darbuotojų trūkumo ir galimo paslaugų nutraukimo jau sausio mėnesį. Tarnybiniame pranešime, išsiųstame darbuotojams, kurį gavo „The Epoch Times“, „Amtrak“ generalinis direktorius Williamas Flynnas teigė, kad bendrovė atsisakys reikalavimo, pagal kurį darbuotojai iki sausio 4 d. turėtų būtų visiškai paskiepyti arba išeiti neapmokamų atostogų.

Kelios ligoninės ir sveikatos priežiūros sistemos panašiai atšaukė darbuotojų įpareigojimus skiepytis ir nurodė darbo problemas, kurias sukėlė nauji reikalavimai. Gruodžio pradžioje Floridos „AdventHealth“ paskelbė apie 83 000 darbuotojų vakcinavimo reikalavimo atšaukimą, taip pat remdamasi keliais neseniai priimtais teismų sprendimais, blokuojančiais federalinius reikalavimus skiepytis.

„Dėl naujausių federalinių teismų sprendimų blokuoti [Centers for Medicare & Medicaid Services] vakcinavimo reikalavimą, sustabdome visus skiepijimo reikalavimus pagal mūsų COVID-19 vakcinacijos politiką“, – laiške darbuotojams sakė AdventHealth vyriausiasis klinikinis pareigūnas Neilas Finkleris.

„Tenet Healthcare“, „HCA Healthcare“ ir „Cleveland Clinic“ neseniai paskelbė, kad taip pat atsitraukia, remdamosi susirūpinimu dėl stojančio darbo. Kartu su „AdventHealth“ trys sveikatos priežiūros įstaigos valdo 300 ligoninių ir turi daugiau nei 500 000 darbuotojų.

Vakcinacijos įpareigojimus privačioms įmonėms, kuriuos nurodė vykdyti Darbuotojų saugos ir sveikatos administracija (OSHA), pati agentūra praėjusį mėnesį pristabdė po griežto sprendimo, kurį priėmė JAV Penktosios apygardos apeliacinio teismo teisėjų kolegija. Tuo metu OSHA teigė esanti įsitikinusi, kad federalinė vyriausybė galiausiai nugalės teisme.

Taip pat praėjusią savaitę Los Andželo apjungtos mokyklų apygardos taryba dėl įvairių priežasčių didžiule balsų dauguma nubalsavo už tai, kad reikalavimas skiepytis moksleiviams nuo 2022 m. sausio mėn. būtų atidėtas iki 2022 m. rudens, nes dešimtys tūkstančių besimokančiųjų, kaip pranešama, to reikalavimo nesilaiko, kas reiškia, jog jie negalės dalyvauti tiesioginiuose užsiėmimuose.

Huntington Ingalls Industries, didžiausia JAV karinio jūrų laivyno laivų statykla, paskelbė, kad nevykdys Bideno administracijos vakcinacijos reikalavimų federaliniam rangovui. Bendrovė pasakė savo 44 000 darbuotojų, kad pagal sutartį ji neprivalo laikytis to reikalavimo, nors federalinis teisėjas Džordžijoje jį vėliau užblokavo.

Ajovos universitetas taip pat neseniai iš savo svetainės pašalino vakcinacijos direktyvą pagal federalines sutartis dirbantiems darbuotojams po federalinio teisėjo praėjusį mėnesį priimto sprendimo. Ajovos universiteto fakulteto Senato prezidentė Teresa Marshall gruodžio 7 d. pareiškė, kad reikalavimas buvo atidėtas, kol bus išspręsti federaliniai ieškiniai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 294

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....