infa.lt

„Galimybių” paso bus reikalaujama iš vaikų nuo 12 m. ir 2 mėnesių amžiaus

16 gruodžio
06:50 2021
18-oji I.Šimonytės vyriausybė

nuotr. montažo autorius nežinomas

Vyriausybės pranešimas:

Vyriausybė trečiadienį atnaujino [atimtų] „Galimybių” paso taisykles jauniesiems gyventojams. Nuo gruodžio 28 d. pramoginėms kontaktinėms veikloms (koncertai, kino teatrai, kavinės, atrakcionai ir pan.) GP bus reikalingas vaikams nuo 12 metų ir 2 mėnesių amžiaus, o neigiamas PGR arba kaupinių tyrimo rezultatas vaikams galios ilgiau – septynias dienas.

Dviejų mėnesių pereinamasis laikotarpis pridėtas tam, kad vaikai, kuriems gruodžio 28 d. arba vėliau sukaks 12 metų, spėtų pasiskiepyti ir gauti „Galimybių” pasą. Šis dokumentas po vakcinacijos 12–16 metų vaikams įsigalios:

  • praėjus vienai savaitei nuo „Comirnaty“ ar „Spikevax“ vakcinos antrosios dozės suleidimo pagal skiepijimo schemą;
  • praėjus 2 savaitėms nuo „Comirnaty“ ar „Spikevax“ vakcinos vienos dozės suleidimo asmeniui, kuris persirgo COVID-19 liga (koronaviruso infekcija) ir diagnozė buvo patvirtinta remiantis teigiamu PGR tyrimo rezultatu.

SAM primena, kad vaikai nuo 5 iki 11 metų (įskaitytinai) amžiaus gali būti (o gali ir nebūti) skiepijami specialiai šiai amžiaus grupei skirta sumažinto tūrio „Comirnaty“ vakcina, vaikai nuo 12 iki 16 metų – įprastomis „Comirnaty“ ir „Moderna“ vakcinomis.

Virusui plintant ugdymo įstaigose, o vaikams aktyviai dalyvaujant ir kitose, su ugdymu nesusijusiose veiklose, šiuo metu vakcinacija yra efektyviausias būdas apsaugoti nuo COVID-19 ligos tiek pačius vaikus, tiek jų artimuosius. Tėvai arba patys vaikai gali registruotis vakcinacijai internetu.

Be vakcinacijos, saugiai dalyvauti kontaktinėse veiklose ir gauti „Galimybių” pasą vaikai nuo 12 iki 16 metų galės šiais atvejais:

  • persirgus COVID-19 liga, kai diagnozė patvirtinama teigiamu PGR tyrimo arba antigeno testo rezultatu, o nuo teigiamo tyrimo rezultato praėjo ne daugiau kaip 210 dienų;
  • prieš mažiau nei 60 dienų gavus teigiamą (kai nustatomi anti-S, anti-S1 arba anti-RBD IgG antikūnai) kiekybinio ar pusiau kiekybinio serologinio imunologinio tyrimo atsakymą (šis tyrimas vaikams nuo 12 iki 16 metų bus atliekamas valstybės biudžeto lėšomis);
  • ne anksčiau kaip prieš 7 dienas (skaičiuojant nuo ėminio paėmimo momento) atliktas PGR tyrimas arba nosies landų tepinėlių ėminių kaupinių tyrimas PGR metodu ugdymo įstaigoje ir nustatytas neigiamas rezultatas.

(Atimtų) „Galimybių” pasas vaikams nuo 12 metų ir 2 mėnesių iki 16 metų bus reikalingas tik pramoginėms kontaktinėms veikloms, kavinėse, restoranuose ir pan., tačiau jo nebus reikalaujama ugdymo įstaigose, per neformaliojo ugdymo užsiėmimus, išvykas su klase ir kitas su ugdymu susijusias veiklas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 293

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Proktologas    -  2021-12-16, 09:58

    Sumažinto tūrio speciali vakcina. Jumoristai. Mažiau įtraukia į švirkštą ir vadina tai sumažintu tūriu. Dar vienas najakalbės perliukas.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...