infa.lt

Bilas Geitsas apibendrino metus ir patikslino pandemijos pabaigos terminą

10 gruodžio
06:50 2021

„Microsoft“ įkūrėjas Bilas Geitsas, apibendrindamas 2021 m. rezultatus, pateikė dar vieną prognozę apie tikėtiną pandemijos pabaigos laiką.

Jo nuomone, nepaisant naujų koronaviruso atmainų atsiradimo ir nepakankamos vakcinacijos, kitais metais ūmi ligos plitimo fazė baigsis ir apskritai „pabaiga jau matoma“.

„Kai pasirodo naujas viruso variantas, – tai kelia nerimą, bet vis tiek tikiuosi, kad kitais metais COVID-19 taps endemine liga daugelyje regionų. Antivirusiniai vaistai gali sumažinti šį skaičių per pusę ar net daugiau“, – rašo Geitsas.

Milijardierius pripažino, kad ankstesnė jo prognozė pasitvirtino tik iš dalies.

Jis tikėjosi, kad 2021 metais situacija pastebimai pagerės, ir pagal kai kuriuos parametrus tai įvyko – milijonai žmonių pasiskiepijo, o pasaulis tam tikra prasme yra arti normalaus, pažymi Bill Gates.

„Tačiau pagerėjimas nebuvo toks dramatiškas, kaip tikėjausi“, – pridūrė jis.

Tačiau, jo nuomone, „po poros metų vienintelis momentas, kai tikrai pagalvosime apie virusą, – vykstant į kliniką dvigubai vakcinacijai nuo gripo ir koronaviruso“.

Lapkričio pradžioje milijardierius prognozavo kitą pandemiją ir kalbėjo, kad jai reikia ruoštis iš anksto, kas pasauliui kainuos papildomas dešimtis milijardų dolerių tyrimams. Jis kalbėjo ir apie bioterorizmą:

„Yra natūraliai sukeltų epidemijų ir bioterorizmo sukeltų epidemijų, kurios gali būti dar blogesnės nei tai, ką patiriame šiandien“, – sakė Gatesas. „Ir vis dėlto medicinos mokslo pažanga turėtų suteikti mums įrankių, kuriuos, žinote, galėtume padaryti žymiai geriau. Taigi, aš manote, kad tai būtų prioritetas. Šie asignavimai bus skirti kitais metais, įskaitant šią pasaulinę pandemijos darbo grupę”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 540

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...