infa.lt

Keletas priedų jūsų grąžtams ir suktuvams, kurie praplės jų funkcionalumą

02 gruodžio
07:13 2021

Akumuliatoriniai suktuvai bei grąžtai yra kone pagrindinis įrankis daugumoje „Pasidaryk pats“ arba DIY projektų. Nors jau įsigijus patį grąžtą gali atrodyti, kad jo užteks visiems darbams atlikti arba, kad jo funkcionalumas jau yra aiškus, taip nebūtinai turėtų būti. Turėdami standartinius komponentus, nebūtinai žinote apie viską, ką gali pasiūlyti geriausi galvučių rinkiniai būtent jūsų įrankiams (nebūtinai grąžtams, galbūt ir raktams ar kitiems). Pasižiūrėkime į tai, kurie priedai grąžtams ir suktuvams padeda praplėsti funkcionalumą.

Antgalis – šepetys

Priedas, kuris tradiciškai daug kam nešauna į galvą. Tačiau šį antgalį išpopuliarino JAV televizijos laidos, kuriose nuolat vyksta telemarketingo laidos ir reklamuojami bei gyvo eterio metu parduodami produktai. Namų šeimininkės, dažnai vargstančios su paviršių ar medžiagų valymu tiesiog įsimylėjo galimybę savo darbą palengvinti. Akumuliatoriniam suktuvui skirtas antgalis turi švelnią kempinėlę (arba kiek šiurkštesnę) ir leidžia lengviau išvalyti purvą, dėmes bei paprasčiau valyti tokius paviršius kaip pagrindo plokštės, dušo kabinos durys ir t.t.

Šveitimo antgalis

Kaip ir minkštas šepetėlis, taip ir šveitimo antgalis leidžia greitai paspartinti valymo ir tvarkymosi užduotis. Daugiausiai šveitimo antgaliai yra tiesiniai arba kampiniai, skirstomi pagal tai, kokių paviršių valymui (kaip prie jų reikia prieiti) daugiausiai pritaikyti. Šveitimo antgaliai tinka bendram valymui, bet daugiausiai naudojami kilimų ir apmušalų valymui.

Gręžtuvo antgalis sodui

Turbūt kuomet žiūrime į grąžtus ar suktuvus, mažiausiai galvojame apie tai, kaip juos panaudoti sodo darbuose. Tačiau sodinukams skirtas, apvalias, plokščio dugno duobutes galima iškasti būtent su specialiu sodiniu grąžto antgaliu. Tiesa, juos ne taip lengva rasti įprastose parduotuvėse, bet jie paprastai išsiskiria metaliniu korpusu ir būna 10-11 arba 15-16cm diametro.

Gręžtuvo kreiptuvas

Jeigu norite gręžti dar tiksliau, jums tikrai pravers kreiptuvas. Tai yra ganėtinai paprastas rankinis įrankis, į kurio vidų įdedamas grąžtas arba suktuvas ir, pagal matmenis, priveržiamas. Šis kreiptuvas automatiškai centruoja grąžto judėjimo kryptį bei neleidžia jums atlikti klaidų. Jį verta naudoti visuomet, jeigu nesate užtikrinti savo įgūdžiais arba norite pačio didžiausio tikslumo. Turėkite omenyje, kad turint kreiptuvą pravers ir papildomi sriegikliai (https://www.varle.lt/irankiu-priedai-sriegikliai/) bei kiti naudingi priedai, kadangi iš karto galėsite atlikti daugiau darbų.

Magnetinis priedas gręžimui kampu

Grąžtai yra labai apriboti savo dydžiu. Norint įgręžti kažką siauroje erdvėje arba labai nedideliame plotelyje, reikia itin plono grąžto arba šio priedo. Magnetu prie grąžto galo prisitvirtinantis priedas turi kampu pasisukančią konstrukciją, pro kurią praeina rotacinė energija ir leidžia gręžti kampu bei įkišus grąžtą į siauras erdves.

Dažų rulono valymui skirtas antgalis

Jeigu savo namuose daug dažote arba planuojate kambario, ar kitos patalpos pertvarką, šis antgalis sutaupys daug laiko. Po to, kai viską nudažėte, reikia nepamiršti viską išvalyti. Susitvarkyti su panaudotu dažų rulonu yra ganėtinai sudėtinga ir reikalauja daug laiko. Visgi, jei turite tokį antgalį, tiesiog pritvirtinkite jį prie grąžto ir ant viršaus užmaukite ruloną. Pasukite grąžtą ir dažai nulėks. Taupote vandenį ir laiką!

Lankstus prailgintuvas

Jeigu dirbate ten, kur sunku prieiti arba galvojate apie kokius nors sudėtingesnius projektus, verta pamąstyti ir apie lankstaus, prailginamojo antgalio įsigijimą. Dauguma tokių antgalių yra nuo 20 iki 30cm ilgio ir gali susilenkti net iki 90 laipsnių kampu. Su jais patogu dirbti ir prieiti po spintelėmis ar stalčiais. Kuomet naudojate ir įjungiate grąžtą, prailgintuvas neskraido į visas puses, o laikosi vietoje, kadangi yra tvirtas ir magnetu prikimba prie pačio grąžto galo.

Savaime išsicentruojantys grąžtų antgaliai

Daug laiko ir jėgų sutaupo tie, kurie naudojasi tokiais antgaliais. Su jais galima viena ranka rūpintis gręžimu ir patogiau bei paprasčiau atlikti darbą. Į antgalio vidų įsideda grąžtas ir apsauginės sienelės neleidžia jam šokinėti į visas puses, todėl galite didinti pragręžimo angą ir tiksliau bei paprasčiau pragręžti skyles tame paviršiuje, kuriame norite.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 168

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


  • Ne, nematau prasmės (56%, 35 balsavo)
  • Taip, būtinai (30%, 19 balsavo)
  • Nežinau, dar neapsisprendžiau (14%, 9 balsavo)

Viso balsavo: 63
Pradėta - 2024-05-15 @ 12:45
Pabaiga - 2024-05-19 @ 12:45

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dar konservų psichopatų chuntos nelikviduota alternatyvi informacija: lzskelbimai.com/s/212021...

Gruzija apsisaugo nuo demokratijos "vertybių" ir nori išlikti nepriklausoma, savarankiška šalimi. Kaip baisu.......

ir toliau dirbs slavams.tapom asilo įkaitais.toks likimas....

fetišizmo apraiška...

Jūs apkaltinote autorę esant rusų agente, arba kaip minimum esant rusų įtakoje ir transliuojant rusų...

Jūs kliedite. Į klausimą neatsakėte, tačiau nepamiršote apkaltinti tuo kuo pati esate :) Kur ir...

Maidano scenarijus. Taip Gruzija atiduodama Rusijai…...