infa.lt

Markas Zuckerbergas praneša, kad „Facebook“ pervadina į „Meta“

29 spalio
14:55 2021
Mark Zuckerberg

(Samira Bouaou/The Epoch Times)

Pasak generalinio direktoriaus Marko Zuckerbergo, „Facebook Inc.“ spalio 28 d. oficialiai pakeičia pavadinimą į „Meta“, nes socialinių tinklų milžinas neseniai patyrė informacijos nutekėjimą ir vadinamųjų informatorių skundų dėl savo veiklos visoje įmonėje.

„Socialinių tinklų programėlių kūrimas mums visada bus svarbus, ir dar daug ką galima sukurti. Tačiau vis dažniau tai nėra viskas, ką mes darome. Pagal mūsų DNR mes kuriame technologijas, kad suburtume žmones. Metaverslas yra kita žmonių jungimo riba, kaip ir socialiniai tinklai, nuo kurių pradėjome veiklą”, – rašė M. Zuckerbergas internete paskelbtame laiške.

Pridedamame pranešime spaudai „Facebook“ paskelbė, kad nuo gruodžio 1 d. pakeis savo akcijų indeksą iš FB į MVRS.

M. Zuckerbergas pristatė kompanijos, kuri prižiūri „Facebook”, „Instagram”, „WhatsApp” ir „Oculus”, pavadinimą.

„Metaverslas bus tarsi šiandieninės internetinės socialinės patirties hibridas, kartais išplėstas į tris dimensijas arba projektuojamas į fizinį pasaulį. Jis leis dalytis įtraukiančia patirtimi su kitais žmonėmis net tada, kai negalėsite būti kartu – ir kartu daryti dalykus, kurių negalėtumėte daryti fiziniame pasaulyje”, – teigė kompanija.

M. Zuckerbergo laiške užsimenama, kad bendrovė ir toliau plėtos savo veiklą kitose srityse, nesusijusiose su socialinės žiniasklaidos platformomis, ir rašoma, kad „mūsų prekės ženklas taip glaudžiai susijęs su vienu produktu, kad jis negali atspindėti visko, ką darome šiandien, jau nekalbant apie ateitį”.

Liepos mėn. M. Zuckerbergas pirmą kartą pranešė, kad nori, jog „Facebook” galiausiai taptų „metaverslo įmone”, turėdamas omenyje jos pastangas sujungti virtualiosios ir papildytosios realybės technologijas ir sukurti naują interneto sritį. Šis žingsnis neabejotinai sulauks nemažai kritikos iš tų, kurie mano, kad „Facebook” ir kitų socialinės žiniasklaidos bendrovių taikoma politika yra pernelyg įkyri ir linkusi cenzūruoti kitaip manančius.

Tuo tarpu pastarosiomis savaitėmis „Facebook” ir M. Zuckerbergas susidūrė su informacijos nutekėjimu ir vidine kritika dėl to, kaip bendrovė tvarkėsi su turinio moderavimu. Dienraščio „The Wall Street Journal” paskelbtame pranešime, be kita ko, atskleista, kad egzistuoja vidinis „Facebook” tyrimas, kuriame teigiama, kad tokių svetainių kaip „Breitbart”, „Western Journal” ir „The Epoch Times” pasiekiamumas platformoje turėtų būti slopinamas.

Zuckerbergas neseniai pareiškė, kad nutekinti dokumentai, kurie buvo pateikti žurnalui ir kitoms naujienų agentūroms, sukuria klaidingą įmonės įvaizdį.

Kiti pranešimai paliudijo, jog pačios bendrovės duomenys įrodo, kad „Facebook“ „Instagram“ platforma tapo žalinga vieta paaugliams, ir ypač paauglėms mergaitėms. Jau daugelį metų respublikonai siekia panaikinti 1996 m. federalinio ryšių padorumo įstatymo 23o skirsnį, teigdami, kad kompanija užblokavo arba slopino konservatorių balsus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 467

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...

Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...