infa.lt

Seimo Užsienio reikalų komitetas pareiškė savo nuomonę dėl rinkimų Rusijoje

20 spalio
19:21 2021

Laima Andrikienė

Seimo Užsienio reikalų komitetas priėmė pareiškimą dėl 2021 m. rugsėjo mėnesį vykusių rinkimų į Rusijos Federacijos Valstybės Dūmą.

„Rusijos valdžios institucijų sprendimas prisidengiant epidemiologine padėtimi šalyje griežtai apriboti tarptautinių rinkimų stebėjimo misijų, ypač ESBO Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių biuro (angl. ODIHR), ESBO Parlamentinės Asamblėjos ir Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos, galimybes stebėti rinkimus labai pakenkė demokratiniams ir sąžiningiems rinkimams  būtinam atvirumui ir skaidrumui.

Lietuva ne tik deklaruoja, bet ir vykdo vertybėmis grįstą užsienio politiką ir negali užsimerkti prieš tokius atvejus Rusijoje, kaip neleidimas daugiau kaip šimtui kandidatų, manipuliuojant registracijos procedūromis, dalyvauti Dūmos rinkimuose, Aleksejaus Navalno ir kitų Kremliaus kritikų įkalinimas bei nevyriausybinių ir kitų visame pasaulyje pripažintų organizacijų įvardijimas „užsienio agentais“, „nepageidaujamomis“ ir „ekstremistinėmis“ organizacijomis“ bei jų veiklos apribojimas ar uždraudimas“, – sako pareiškimo iniciatorė, Užsienio reikalų komiteto narė dr. Laima Andrikienė.

Užsienio reikalų komitetas, atsižvelgdamas į nepriklausomų ekspertų, pilietinės visuomenės organizacijų, vietinių stebėtojų ir žiniasklaidos pranešimus apie Rusijoje vykusius rinkimus į Valstybės Dūmą, laikosi nuomonės, kad šie rinkimai nebuvo nei laisvi, nei sąžiningi, neatitiko tarptautinės teisės ir pademonstravo tolesnį Rusijos atsitraukimą nuo demokratijos standartų bei nerimą keliančias autokratijos stiprėjimo tendencijas.

Komiteto pareiškime griežtai smerkiamas rinkimų organizavimas neteisėtai aneksuotame Kryme ir okupuotose Ukrainos Donecko ir Luhansko srityse, taip pat kreipiamasi į tarptautinę bendruomenę kviečiant išsakyti tvirtą poziciją dėl 2021 m. rugsėjo 17–19 d. vykusių  rinkimų į Rusijos Federacijos Valstybės Dūmą atitikties demokratiniams principams ir tarptautinei teisei.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 108

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Vygandas    -  2021-10-21, 07:31

    Lietuvos iškrypusio mąstymo, neadekvati vyriausybė, pirmiausia įvedinės tvarką Rusijoje, Baltarusijoje, Kinijoje…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kuo skiriasi KGB/VSD nuo p..dos? Ogi niekuo. Vienas "neteisingas" judesys liežuviu ir tu jau subinėj!!!...

Konservatorių vykdomas manau korupcinis sandėris ir perleidimas mūsų krašto gynybos į privačias užsienio karo pramoninkų...

Manau, kad Anušauskas atsistatydino todėl, kad nesutiko su kažkokios milžinės karo kompanijos (kurios jis neįvardijo),...

Labai ačiū autoriui už pasidalinimą tomis mintimis, kurias savo galvose ir širdyse nešiojosi Universitetą kūrę...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...