infa.lt

LATGA prieš Lietuvos Šeimų Sąjūdį – teismas dėl autorių teisių

15 spalio
18:20 2021

Didysis Šeimos Gynimo Maršas 2021 Vingio parkas - gegužės 15

Šiandien įvyko antrasis teisminės kovos su LATGA raundas, kurio metų „Lietuvos Šeimų Sąjūdžio” tarybos nariai siekė įrodyti nepažeidę autorių teisių įstatymų, LAGTA teisininkui bandant įrodyti priešingai.

Primename, LATGA reikalauja iš Arvydo Daunio, Raimondo Grinevičiaus, Viktoro Jašinsko ir Kauno Forumo (A.Rusteikos), solidariai 6800 eurų, už autorių teisių, atliekant autorių dainas Didžiojo Šeimos Gynimo Maršo 2021″ metu Vingio parke, pažeidimą.

Teismo posėdyje dalyvavo Raimondas Grinevičius ir Arvydas Daunys bei visus keturis atstovaujantis teisininkas.

Taip pat primename, kad jas atliko patys autoriai, prieš tai parašę sutikimą dėl nemokamo atlikimo ir išreiškę norą, kad jų dainos skambėtų šio protesto renginio metu ir, kad jas atliktų jie patys gyvai, o ne leidžiant fonogramą..

LATGA atstovas teismo posėdžio metu teigė, jog netgi tuo atveju, jei autoriai išreiškia savo sutikimą ir norą atlikti savo dainas protesto mitinge, tačiau yra pasirašę jų teisių apsaugos sutartį su LATGA – jie neturi teisės duoti tokį sutikimą.

Kitaip tariant, LATGA atstovas teisme netiesiogiai nurodė, kad patys autoriai pasirašę savo teisių gynybos sutartį su LATGA, praranda teisę nemokamai (neapmokant jų dainų atlikimo LATGA’i), atlikti savo dainas. Net savo giminių susirinkimo tarpe, jei jų ten susirenka daugiau, nei 50 žmonių.

Mūsų požiūriu – tai tikrų tikriausia intelektualinės nuosavybės teisių vergija, kai sukūręs dainą negali jos dainuoti kur nori, kada nori ir kam nori, prieš tai nesuderinęs su LATGA.

LŠS atstovai teigia priešingai – paties autoriaus sutikimas ir jo noras pačiam atlikti savo dainas kur jis nori – yra pamatinė kūrėjo teisė, kuri negali būti ribojama, ir pateikė tam savo argumentus.

Lapkričio 4 sužinosime – ar iš tiesų yra taip, kaip tvirtina LATGA, ar taip, kaip teigia LŠS.

O šiai dienai dainų ir kitokių kūrinių autoriams norėtume pasiūlyti nutraukti jų teises diskriminuojančias sutartis su LATGA ir pareikalauti jas perrašyti taip, kad minėta įstaiga negalėtų kištis į jų laisvą apsisprendimą – kam, kada ir kaip patiems atlikti savo kūrinius.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 561

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...