infa.lt

V. Uspaskich apie privalomą darbuotojų testavimą jų pačių lėšomis: „Vargu ar iš šios Vyriausybės bus galima tikėtis žmogiškų sprendimų“

11 spalio
06:40 2021

Viktoras Uspaskich

Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskich kategoriškai nepritaria Vyriausybės planams įpareigoti testuotis turinčius darbuotojus pačius mokėti už savo testavimą.

Pasak politiko, tai ne tik eilinį kartą pažeistų dirbančiųjų teises, bet ir dar labiau paskatintų bedarbystę, o kartu tai turėtų nenuspėjamas pasekmes valstybės ateičiai.

„Bedarbystė Lietuvoje muša visus rekordus – bedarbių skaičius viršija 200 tūkst. Neišvengiama, kad prievolė testuotis tik dar labiau padidins šį skaičių, o galiausiai tokių neapgalvotų Vyriausybės sprendimų našta atsiguls ant dirbančiųjų ir verslo pečių, kurie ir taip turėjo patirti didžiausią smūgį nuo pandemijos pradžios.

O ką kalbėti apie tai, kad kovos su pandemija priemonės pažeidžia konstitucines žmogaus teises – teisę į sveikatos priežiūrą, darbą, mokslą ir t.t.“, – sako politikas.

Pasak V. Uspaskich, valdantieji neturėtų tikėtis jo vadovaujamos partijos palaikymo balsuojant dėl šio pasiūlymo Seime. Visame pasaulyje periodiškai įvyksta ligų protrūkiai, o žmonės ir toliau turės gyventi Lietuvos valstybėje.

Todėl visuomet svarbu išsaugoti piliečių pasitikėjimą teisine valstybe, Konstitucijos viršenybe bei prigimtinių teisių ir laisvių apsauga, kurias nori paminti ši Vyriausybė.

„Tokie ir panašūs sprendimai pakerta žmonių pasitikėjimą valstybe. Vyriausybė tapo represiniu mechanizmu nuosekliai siekiančiu susidoroti su kitaip mąstančiais ir jos sprendimams nepritariančiais žmonėmis.

Žmonių teisės ir laisvės tapo tiesiog skambiu posakiu. Lietuvos valdžia radikalėja. Prisidengiant virusu žlugdomos pamatinės žmonių teisės ir valstybės pamatas. Todėl tokiems sprendimams Darbo partija niekada nepritars“, – žada politikas.

infa.lt klausimas:

Nepritars, tai nepritars, o ką darys konkrečiai, kad tai neįvyktų?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 136

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Vygandas    -  2021-10-11, 08:28

    Viskas daroma tradiciškai Laisvės partijai, iškr eiptai, todėl tik pirmalaikiai Seimo rinkimai gali Lietuvą išgelbėti nuo Šėtono apsėstųjų…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....