infa.lt

VMVT: Maistines žaliavas tiekiančioje įmonėje – per 7,5 tonas pasenusių produktų

21 rugsėjo
13:44 2021

prekybos centras

Pastarąjį mėnesį Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai vykdo sustiprintą maisto priedų kontrolę dėl galimos etileno oksido taršos. Šiomis dienomis patikrinę Marijampolėje maistines žaliavas ir jų priedus tiekiančią įmonę, VMVT užfiksavo daug ir šiurkščių maisto saugos pažeidimų.

Įmonės sandėlyje inspektoriai surado per 7,5 tonos ir dar 5,4 litro pasibaigusio galiojimo produktų, daugiausia konditerijoje naudojamų įvairių želė, sirupų, glaistų, šokolado, kakavos ir kitų įdarams bei papuošimams tinkančių maistinių medžiagų.

Tikslinio patikrinimo metu inspektoriai nustatė, kad kai kurių produktų terminai buvo tyčia klastojami. Ant etikečių gamintojo nurodyta pirminė informacija (tinkamumo vartoti terminas, partija) buvo nutrinami specialiomis priemonėmis ir keičiama, savavališkai pratęsiant galiojimo laiką.

Maistinių žaliavų tiekėjo patalpose užfiksuota ir kitų šiurkščių ženklinimo pažeidimų, pavyzdžiui, citrinų glaisto ženklinimo etiketėse nebuvo pateiktos informacijos apie alergenus ir netoleravimą sukeliančias medžiagas, nors ji turi būti išryškinta.

Nemažo kiekio žaliavų, t. y. nugriebto pieno miltelių, atsekamumo nebuvo galima nustatyti, užfiksuota ir partijų numerių keitimo atvejų.

Kai kuriomis žaliavomis prekiauta be originalių gamintojo etikečių ir ne gamintojo pakuotėmis, o mažesniais kiekiais – po 1, 2 ar 5 kg, neturint produktų fasavimo ir pakavimo veiklai būtino atskiro leidimo. Be to, nebuvo atlikti privalomi geriamojo vandens ir maisto produktų laboratoriniai tyrimai ir šis pažeidimas inspektorių nustatomas pakartotinai.

Dėl visų užfiksuotų pažeidimų maisto tvarkymo įmonės veikla buvo sustabdyta, atsakingiems asmenims bus taikomos atitinkamos administracinio poveikio priemonės. Nesaugi produkcija utilizuota, kad nepatektų vartotojams. VMVT inspektoriai tęsia tyrimą kituose subjektuose, kurie galimai įsigijo šio tiekėjo produkcijos.

Marijampolės maistinių žaliavų ir priedų tiekėja už šiurkščius maisto saugos pažeidimus ir teisės aktų nesilaikymą, taip pat dėl maisto klastojimo gali būti įtraukta į Nepatikimų maisto tvarkymo subjektų sąrašą. Tokios įmonės vertinamos kaip padidintos rizikos ir yra tikrinamos dažniau.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 823

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Nepasidalino    -  2022-05-03, 23:18

    sita imone,tai ir rado. O juk visose – tas pats.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Nijolė    -  2022-10-23, 19:15

    turėtų dažniau įmones tikrinti , nes vartotojai tai nežino kokį brudą įdeda ,,,

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...