infa.lt

Pfizer uždraudė naudoti savo preparatus mirties bausmės vykdymui

15 gegužės
01:01 2016

bbc.com

Pfizer

Amerikiečių farmacijos gigantė Pfizer uždraudė naudoti savo preparatus mirtinų injekcijų sudėtyje, remdamasi vertybiniais-doroviniais aspektais.

Kaip sakoma kompanijos pareiškime, jos preparatai yra skirti gyvybės gelbėjimui. Pfizer pasisako griežtai prieš tą, kad jos produkcija būtų naudojama mirties bausmės nuosprendžių vykdymo metu.

Kompanijos sprendimas, matomai, atima iš amerikiečių kalėjimų sistemos paskutinį šaltinį preparatų, naudojamų mirties bausmės vykdyme. Anksčiau, daugiau nei 20 amerikiečių ir europiečių farmacijos kompanijų jau įvedė panašius apribojimus savo gaminamai produkcijai.

Pfizer numačiusi apriboti septynių savo gaminamų preparatų pardavimus, kurie galėtų būti naudojami kaip mirties bausmės vykdymui skirtų injekcijų komponentai,o taip pat sustiprinti jų pirkimo priežasčių kontrolę.

Teisių gynėjų grupės jau seniai pasisakydavo prieš vaistinių priemonių panaudojimą kaip priemonę mirties bausmių vykdymui.

Mirtinos injekcijos – dažniausiai naudojamas aukščiausios bausmės JAV vykdymo būdas. Kaip taisyklė, valstijos, kuriose vykdomos mirties bausmės, naudoja kombinaciją iš preparatų, kurie per trumpą laiką turi užmigdyti nuteistąjį ir blokuoti jam kvėpavimą, kas pasekoje priveda prie širdies priepuolio ir mirties.

Kadangi farmacijos kompanijos atsisako parduoti valstijoms preparatus mirties bausmei, pastarosios ieško alternatyvių kelių gaunat šių priemonių arba pakeičia mirtinas injekcijas kitais mirties bausmės vykdymo būdais.

2014 metais nuteistasis mirties bausme Oklahomoje nusibaigė tik po 43 minučių po to, kai jam buvo suleista mirtina injekcija, kadangi į jo organizmą suleista preparatų kombinacija anksčiau nebuvo testuota.

Kompanija Pfizer buvo įkurta JAV 1849 metais ir dabar yra viena iš lyderių farmacijos srityje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 65

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...

Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...