infa.lt

Agnė Bilotaitė: migrantų srautai tai visos Lietuvos ir net visos Europos Sąjungos problema

30 liepos
06:40 2021

Dar prieš atvykstant policijai
Šiandien lankiausi Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos pasienio rinktinės užkardose – Kapčiamiesčio, Kabelių ir Druskininkų.

Tai, ką mačiau, iš tiesų kelia didelį rūpestį – pasienio pareigūnai dirba labai sunkiai, jų darbo sąlygos gerokai suprastėjo – užuot dirbus tiesioginį darbą, tenka labai daug laiko skirti migrantų apsaugai ir jų poreikiams bei problemoms spręsti.

Ačiū kiekvienam pareigūnui už jų atsidavimą ir tarnybą valstybei. Nepaisant sudėtingos situacijos akivaizdoje pasienio pareigūnai išlieka labai motyvuoti ir pasiryžę atlikti savo tarnybinę pareigą maksimaliai gerai.

Tiek Vidaus reikalų ministerija, tiek kitos institucijos darome viską, ką galime, kad atlaisvintume pasienio užkardas ir perkeltume migrantus į kitas vietas kuo toliau nuo gyvenviečių.

Paruošti laikino apgyvendinimo vietas palapinių stovyklose ir nameliuose turime kuo greičiau, nes dabartinė situacija labai sudėtinga. Ją dar apsunkina sąmoningas priešiškumo kurstymas, kurį visi matome ir girdime.

Tačiau noriu patikinti, kad tiek su Dieveniškių, tiek su Rūdninkų vietos bendruomenėmis buvo ir yra nuolat bendraujama ir tai bus daroma nuolat, kaip ir su kitomis šalies savivaldybėmis.

Migrantų srautai per valstybės sieną yra ne pasienio savivaldybių, ne Vyriausybės ir ne Vidaus reikalų ministerijos problema – tai visos Lietuvos ir net visos Europos Sąjungos problema, tad trukdymas pasieniečiams atlikti savo darbą tikrai nepadeda jos spręsti.

Darkart užtikrinu, kad mūsų pareigūnai – tiek policija, tiek Viešojo saugumo tarnyba, budės ten, kur reikės ir tokiomis pajėgomis, kokių prireiks, kad vietos gyventojai jaustųsi saugūs.

infa.lt komentaras:

Kodėl tai Lietuvos, taip išeina, ir visų jos žmonių problema? O tą problemą sukūrė visi Lietuvos žmonės ar vis tik valdžia savo nekompetetingais sprendimais vidaus ir užsienio politikoje?

Kodėl ministrė nekalba apie realius veiksmus ir priemones nelegalių migrantų atgrasymui nuo noro pas mus patekti? Tačiau reiškia rūpestį jų gerbūviui, tačiau tokio rūpesčio nereiškia apie savo šalies piliečius…

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 219

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....