infa.lt

Jolanta Blažytė: ne apie Joną ir ne apie Petrą

30 liepos
06:30 2021
Jolanta Blažytė

Facebook nuotr.

Lietuvos SAM pastaruoju metu turi daug labai rimtų darbų – mat studijuoja mirusiųjų nuo COVID vardus… Suprasdami SAM valdininkų užimtumą, internautai nusprendė jų nebetrukdyti ir apsiėmė patys analizuoti pasaulinę COVID statistiką.

O ji tikrai nedžiugina. Ypač tų, kurie vis dar tiki masinės populiacijos vakcinacijos stebuklu. Taigi važiuojam:

1. Singapūre per pastarąsias 28 dienas infekuotų kovidu žmonių tarpe – 75 proc vakcinuoti (44 proc pilnai vakcinuoti, 30 proc – dalinai vakcinuoti).

Viso per 28 dienas Singapūre kovidu užsikrėtė 1069 žmonės. Iš jų 7 atvejai buvo sunkūs (reikėjo deguonies) ir vienas kritinis. Visi šie sunkūs atvejai buvo nevakcinuotų tarpe. Todėl vis dar teigiama, kad vakcina apsaugo nuo sunkių atvejų.

Ar tokiam teiginiui pagrįsti užtenka 8 atvejų iš 1000 imties- nežinau. Norėčiau paklausti SAM valdininkų, bet dabar jie neturi laiko, nes skaičiuoja nuo kovido mirusius jonus ir petrus.

Singapūre amžiaus grupėje virš 61 metų covid infekciją turi net 88 proc vakcinuotų gyventojų, tuo tarpu grupėje iki 61 metų – 70 proc. Singapūras turi aukštą vakcinacijos indeksą – paskiepyta daugiau nei 50 proc visos populiacijos.

2. Islandija yra Europos vakcinacijos lyderė – paskiepyta 88 proc visų suaugusių žmonių. Tačiau Islandijoje susirgimų kovidu kreivė auga. Ir maždaug trys ketvirtadaliai susirgimų – pilnai vakcinuotų žmonių tarpe.

Islandija šiuo metu jau testuoja visus atvykstančius į šalį, nepriklausomai nuo jų vakcinancijos statuso. Pranešama, kad beveik visų į šalį atvykusių teigiamų testų savininkai – vakcinuotieji.

3. CDC (JAV ligų kontrolės ir prevencijos centras) vadovė pranešė, kad visi vakcinuotieji privalo dėvėti apsaugines kaukes, nes jie taip pat platina Delta viruso atmainą.

Įdomu, ar dar yra koks nors mokslinis argumentas, patvirtinantis galimybių paso prasmę? Ar beliko tik tas, kurį neseniai pristatė premjerė: „skiepytis būtina tam, kad pasiskiepiję nesijaustų kvailiais“.

O iš tiesų: kokia to galimybių paso tikroji misija? Gal jis reikalingas tik tam, kad paslėpti tikrus faktus (skiepyti, bet platinantys virusą nebus testuojami) ir toliau rutulioti propagandą, kad „dėl visko kalti antivaxeriai“? Bet juk tai NUSIKALTIMAS. Juk tai nieko bendro neturi su viruso valdymo priemonėmis, atvirkščiai – galimybių pasai įgalina viruso platinimą.

Ir dar. Izraelyje sveikatos pareigūnai jau nustatė, kad pagrindinę viruso platintojų populiaciją sudaro vaikai iki 9 metų. O ši amžiaus grupė net nedalyvavo vakcinų klinikiniuose tyrimuose. … Įdomu, ką darysime toliau: skiepysime kūdikius eksperimentinėmis vakcinomis ar uždarysime vaikus amžinajame karantine?

Žodžiu pandemijos valdymas tiek Lietuvoje, tiek kai kuriose kitose pasaulio šalyse tampa tikra nekompetencijų pandemija. Žinoma, išskyrus Švediją. Prieš šios šalies vyriausybę lenkiu galvą, bet apie tai – atskirame post‘e.

Priminsiu, kad ne kartą viešinau garsių pasaulio virusologų perspėjimus apie tai, kad beatodairiška vakcinacija sukels agresyvias ir sunkiai valdomas virusų mutacijas. Apie tai kalbėjo ir Nobelio premijos laureatas virusologas Luc Montagnier, bet faktų čekeriai kaltino šį mokslininką sąmokslo teorijų skleidimu.

Ukrainos Virusologijos instituto mokslinė bendradarbė Nadežda Žolobak savo pranešimuose dėstė schemas apie tai, kaip respiratorinis virusas mutuoja , liaudiškai tariant, ne kur kitur, o pasiskiepijusių nosyse. (Šie pranešimai yra mano FB sienoje).

O kur dar garsius mokslinius laipsnius turintys „sąmokslo teoretikai“, kurie teigia, kad vakcinuoti žmonės taps tikru biologiniu masinio žmonių naikinimo ginklu (kol kas priimu tai, kaip sąmokslo teoriją, tfu tfu tfu).

Bet mums gi buvo svarbu žinoti tik tai, ką apie virusą sako, pavyzdžiui, stilistė Agnė ar reklaminio klipo „viaksineišen iz aur fjūčė“ žvaigždė R. Juknevičienė. Ai, dar „tik-tokinė“ ministrė A. Armonaitė.

Tuo tarpu liaudies patarlė sako: „žiūrėsim, kai dugną dėsim“. Tai ir žiūrėsim. O dabar žiūrim, kiek nuo kovido mirė jonų, kiek petrų, kiek antanų. Čia linksmoji dalis – kaip be jos.

Pirmą kartą medžiaga paskelbta autorės FB asmeninėje paskyroje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 464

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Op    -  2021-07-30, 06:39

    Ačiū

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Hm    -  2021-07-30, 10:51

    Kaip Leonidas Donskis pasakytų – be pykčio, tik faktai…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....

Ateis laikas ir mes turėsime kompensuoti Rusijai tuos mažvaikių sprendimus. Tik jų pėdsakai bus ataušę....