infa.lt

Jolanta Blažytė. Izraelio SAM pranešė, kad Pfizer vakcinų efektyvumas jau tesiekia tik 39 proc prieš COVID infekciją

25 liepos
13:40 2021
Jolanta Blažytė

Facebook nuotr.

Naujienos iš pasauline vakcinų bandymų laboratorija tapusio Izraelio.

Izraelio Sveikatos ministerija pranešė, kad Pfizer vakcinų efektyvumas jau tesiekia tik 39 proc prieš COVID infekciją ir 41 proc – prieš simptominius atvejus.
Ir dar įdomiau: žmonėms, kurie yra paskiepyti sausio mėnesį, vakcinos efektyvumas tesudaro tik 16 proc. O tiems, kurie paskiepyti balandžio mėnesį – 75 proc.
Nesu duomenų mokslininkė, bet kažkaip vis tiek matau, kad po pusmečio išganingos vakcinos efektyvumas tampa beveik PIŠ…

Tiesa, ekspertai sako, kad vakcina vis tiek apsaugo nuo sunkių ligų. Bet gi vėl:

„Antradienio duomenimis Izraelio ligoninėse gulėjo 124 žmonės, 62 iš jų būklė buvo sunki. Daugiau nei 65 proc iš slaugomų ligonių buvo pilnai paskiepyti. Tarp sunkių ligonių visiškai paskiepytų buvo 70 proc.

Bet gi ekspertai sako, kad tokia statistika yra tik dėl to, kad šalyje yra didelė paskiepytų žmonių proporcija. Ir kai bus paskiepyta 100 proc, tai reiškia, kad tuomet ir sunkiai sergančių paskiepytų bus 100 proc. Toks tas, matote, duomenų mokslas.

Pfizer CEO sako, kad reikės skiepytis kasmet. Bet kodėl tik kasmet o ne du kartus per metus, jei imunitetas baigiasi po pusmečio? Duomenų mokslas šiuo klausimu kol kas tyli.

Ir dar: Vašingtono universiteto tyrėjai atliko įdomų tyrimą apie tai, kas daugiausia platina naujas viruso atmainas. Vienoje grupėje buvo 20 visiškai paskiepytų žmonių, susidūrusių su virusu, o kitoje grupėje – 1174 žmonės, kurie buvo infekuoti COVIDu.

Ir mokslininkai atrado, kad visi paskiepytieji ir susidūrę su virusu, savo mėginiuose turėjo įvairias viruso atmainas, kai tuo tarpu neskiepytų ir infekuotų COVIDu grupėje kokias nors viruso atmainas nešiojo tik 67 proc. Be to, visi paskiepyti turėjo aukštą virusinę apkrovą (viral loads).

Na, man, kaip blondinei, paskaičius šį tyrimą kaip ir tapo aišku, kad vakcinuotieji kur kas aktyviau platina naujas viruso atmainas. Bet duomenų mokslininkas V. Zemlys – Balevičius sako, kad tyrimas to nerodo ir dar sako, kad vis tiek „nevakcinuotieji turi didesnę tikimybę užsikrėsti ir platinti virusą“. Tai taip ir ginčijamės su tais ekspertais laisvu nuo gamybos metu.

Kas galėtų šiuos ginčus išspręsti? Ogi pati vyriausybė, jei tik ji būtų suinteresuota gauti viruso valdymui reikalingą informaciją. Tuomet vyriausybei būtų naudinga atlikti kuo dagiau testų ir išsiaiškinti, kas gi vis tik labiau platina tas atmainas – vakcinuoti ar nevakcinuoti. Deja, panašu, kad vyriausybei ši informacija visiškai nereikalinga, svarbiausia – kūlversčiais kuo daugiau žmonių pasodinti ant adatų.

Reikia to tiems žmonėms ar nereikia. Mat vyriausybei kažkodėl pasirodė, kad kompensacijos už COVID testus yra nepakeliama našta sveikatos apsaugai. Tuo tarpu per prievartą brukama eksperimentinė ir daugybę šalutinių poveikių turinti vakcina, kurios apsauginis poveikis baigsis po pusės metų, nėra jokia našta. O tai ką darysime tada, kai praėjus pusmečiui po dozės gavimo, žmonės su visomis delta – šmelta atmainomis užplūs ligonines? Kaltinsime karantine sėdinčius antivakserius? OK, o tai kas toliau?

Tuo pačiu primenu vieno garsiausių pasaulio virusologų Nobelio premijos gavėjo ir ŽIV viruso atradėjo Luc Montagnier prieš metus pasakytas įžvalgas: agresyvi vakcinacija skatins labiau plintančias virusų mutacijas. Mokslininko virusologo įžvalgos išsipildė, bet ką čia žiūrėsi į tas įžvalgas, kai matai tik vienintelį tikslą – paversti tautą vakcinonarkomanais.

Pirmą kartą ši medžiaga buvo patalpinta autorės Facebook paskyroje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 5 165

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Vygandas    -  2021-07-25, 19:52

    Pasiskiepijusi pelytė išreiškė savo draugei pretenzijas, kodėl ji vis dar vengia skiepytis. Kaltoji atsako: Tegul eksperimentinę vakciną pirmiausiai išbando ant žmonių, jeigu išgyvens, tada ir aš skiepysiuosi…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....

Ateis laikas ir mes turėsime kompensuoti Rusijai tuos mažvaikių sprendimus. Tik jų pėdsakai bus ataušę....

Apie kiekvieną žymų žmogų internete pilna "teisybės" ir jos skleidėjų. Kam tas apskritai daroma? Kokia...

A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......