infa.lt

Estijos konsulą Sankt-Peterburge sulaikė Rusijos FSB

07 liepos
06:40 2021

 

Rusijos FSB tarnyba

Estijos konsulas Martas Latte buvo sulaikytas Sankt Peterburge tada, kai iš Rusijos piliečio gavo įslaptinto pobūdžio medžiagą, pranešė Rusijos FSB (FSB – federalinė saugumo tarnyba) viešųjų ryšių centras. Estijos užsienio reikalų ministerija incidentą pavadino inscenizacija ir provokacija, informuoja BBC.

Rusijos specialiosios tarnybos pranešime sakoma, kad prieš diplomatą bus imtasi priemonių atitinkamai tarptautinės teisės normoms.

„Ši veikla nesuderinama su diplomatinio darbuotojo statusu ir turi aiškiai priešišką pobūdį Rusijos Federacijos atžvilgiu“, – pareiškė FSB.

Pagal tarptautinius standartus diplomatai naudojasi imunitetu toje šalyje, kurioje dirba. Tačiau jiems gali būti atimta teisė ten būti, nustačius, kad jie pažeidžia įstatymą ar vykdo priešišką veiklą.

Estijos užsienio reikalų ministerija pavadino Latte sulaikymą pavadino provokacija. „Tai ką įvykdė FSB – inscenizacija. Kaltinimai nepagrįsti. Tai dar vienas pavyzdys to, kad Rusija nėra suinteresuota draugiškais santykiais su kaimyninėmis šalimis”, – BNS sakė Estijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Aari Lemmikas.

Jis patikslino, kad Latte buvo sulaikytas antradienį po darbinio susitikimo Sankt Peterburgo valstybiniame politechnikos institute. „Jis išbuvo sulaikytas 1,5 valandos“, – pridūrė Lemmikas.

Kaip seka iš Vienos konvencijos, priimančioji valstybė gali bet kuriuo metu pranešti siunčiančiajai valstybei, kad atstovybės vadovas ar kitas diplomatinis pareigūnas yra persona non grata ir jo buvimas šalyje yra nepriimtinas.

Lätte yra vienas iš keturių Estijos konsulų Sankt Peterburge. Jis dažnai dalyvavo viešuose renginiuose – nuo teatralizuotų iki diskusijų apie Baltijos strategiją.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 207

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Oi šelme Jolanta taip kaskart gundanciai save pateiki,kad beveik isimylejau,nors ir esi vatnyke ir rašai...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...