infa.lt

Seimo nariui M. Puidokui suteiktas liudytojo, kuris gali būti apklaustas apie savo galimai padarytą nusikalstamą veiką, statusas

01 liepos
19:17 2021

Mindaugas Puidokas

Ikiteisminiame tyrime dėl galimo papirkimo ir prekybos poveikiu šiandien Seimo nariui Mindaugui Puidokui suteiktas liudytojo, kuris prokuroro nutarimu yra apklausiamas apie savo galimai padarytą nusikalstamą veiką, statusas.

Primename, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos Centrinė tyrimų valdyba, gavusi Lietuvos Respublikos Seimo nario Mato Maldeikio pranešimą apie bandymą jį papirkti, š. m. pavasarį pradėjo ikiteisminį tyrimą. Birželio 10 d. buvo sulaikytas Seimo nario M. Puidoko padėjėjas K. M., kuris yra įtariamas papirkimu ir prekyba poveikiu.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, K. M. Lietuvos Respublikos Seimo patalpose pasiūlė Seimo nariui M. Maldeikiui 50 tūkst. Eur kyšį, už kurį, kaip įtariama, siekė, kad Seimo narys asmeniškai palaikytų ir paveiktų kitus Seimo narius, kad būtų neribotam laikui atidėtas 2021 m. lapkričio 1 dieną turinčių įsigalioti Lietuvos Respublikos azartinių lošimų įstatymo nuostatų, draudžiančių eksploatuoti į elektroninę automatų duomenų valdymo sistemą nesujungtus automatus, įsigaliojimas.

Šiuo metu įtarimai pareikšti 2 asmenims.

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka tyrimo grupė iš Generalinės ir Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo padalinių prokurorų.

Mindaugo Puidoko komentaras:

Esu specialusis liudytojas – ikiteisminis tyrimas patvirtins mano teisumą. Jaučiuosi ramus ir teisus, nes priimtas prokuratūros sprendimas patvirtino tai, ką sakiau anksčiau.
2021-07-01 man suteiktas specialiojo liudytojo statusas. Prokuratūros nutarime taip pat nurodyta, kad įtariamojo statusui suteikti duomenų nėra.

Tai reiškia, jog įtariamojo statusas nesuteiktas ne dėl mano kaip Seimo nario esamos teisinės neliečiamybės. Mano tikslas ir siekis, jog būtų nustatyta objektyvi tiesa ir pasiekti baudžiamojo proceso tikslai. Per visus 5 mano darbo Seime metus nei vieno kolegos Seimo nario niekada neprašiau palaikyti ar nepalaikyti abejotinų įstatymų projektų.
Mano sąžinė rami – dirbau žmonių labui kaip to ir reikalauja Konstitucija.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 82

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...