infa.lt

Baidenui nepavyks lengvai įgyvendinti „klimato“ politikos – 10 valstijų padavė jį dėl to į teismą

24 balandžio
07:13 2021

Reuters

Dešimt Amerikos valstijų padavė į teismą prezidentą Džo Baideną (Joe Biden) dėl jo vykdomojo įsako, kuriuo visoms federalinėms agentūroms nurodoma pradėti darbą su tuo, ką jis apibūdina kaip „klimato krizę“, rašo Epoch Times.

Pirmąją savo darbo dieną Baidenas pasirašė įsakymą, kuriame parašyta, kad federalinė vyriausybė „turi skatinti aplinkos teisingumą“ ir, be kitų pastangų, „sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą“ ir „stiprinti atsparumą klimato kaitos padariniams“.

Demokratas ketvirtadienį pristatė naują savo klimato darbotvarkės etapą, tikindamas, kad JAV iki 2030 m. perpus sumažins šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą.

Džo Bideno įsakymas gali sunaikinti eilę pramonės šakų, jei nebus užginčytas, perspėjo Luizianos generalinis prokuroras Jeffas Landry, vadovaujantis ieškiniui, paduotam keleto valstijų, į savo valstijos federalinį teismą.

„Džo Baideno vykdomasis įsakymas turėtų sukelti nerimą kiekvienam amerikiečiui. Jei prezidentas nebus sustabdytas, jis galėtų naudoti šią destruktyvią išlaidų struktūrą, siekiant pateisinti bet ką.“, – sakoma jo pranešime. „Luiziana gamina nepaprastai svarbius gamtinius ir dirbtinius išteklius mūsų tautai ir mėgaujasi turtingu, aukštu gyvenimo lygiu. Pradedant medienos ir maisto atsargomis, nafta ir gamtinėmis dujomis, chemijos ir pramonės gaminiais, baigiant laisvalaikio, sporto ir užsiėmimų lauke produkcija – beveik visiems mūsų ekomnomikos ir kultūros aspektams kyla grėsmė pagal šią nesąmoningą politiką“

Ieškovai prašo teismo įpareigoti federalines agentūras nenaudoti šių vertinimo sąmatų ir paskelbti, kad jos prieštarauja įstatymams ir yra „savavališkos bei kaprizingos“.

Alabamos, Floridos, Džordžijos, Kentukio, Misisipės, Teksaso, Vakarų Virdžinijos ir Vajomingo generaliniai prokurorai, kartu su Pietų Dakotos gubernatoriumi Kristi Noem, prisijungė prie šio ieškinio. Visi yra respublikonai.

Atskiru priemone Kongreso atstovai Chipas Royas (Teksasas) ir Laurenas Boebertas (R-Koloradas.) teigė, kad jie bandys pravesti balsavimą dėl teisės aktų, kurie panaikintų sausio 20-osios Bideno vykdomąją tvarką ir kitus panašius mandatus.

„Baideno administracija yra pasirengusi paaukoti milijonus darbo vietų susijusių su nafta ir dujomis, padidinti energijos sąnaudas ir sunaikinti mūsų energetinę nepriklausomybę, kad nuramintų „žaliuosius“i r „naujus susitarimus“ mėgstančius radikalus“, – sakoma Roy pranešime.

„Atėjo laikas, Kongresui sustabdyti jo vienašalį ekonomikos griovimą ir iškėlti į pirmą vietą Amerikos žmones. Po to, kai visi rūmų respublikonai pasirašė po šiuo kreipimusi, nekantriai laukiu, kiek mano kolegų iš demokratų yra pasirengę apsaugoti Amerikos darbo vietas ir energetinį saugumą “.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 212

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Rasa    -  2021-04-24, 10:31

    Pasaulio padugne susirūpino klimatu :/

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...