infa.lt

I.Šimonytė tiki laisvos Baltarusijos pergale, tuo tarpu Baltarusijos aktyvistai svajoja kaip „susigrąžinti” Lietuvą

22 kovo
16:05 2021

I. Šimonytė padėjo gėlių prie nužudytų 1863–1864 m. sukilimo dalyvių ir jų vadų Z. Sierakausko ir K. Kalinausko paminklo

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė padėjo gėlių prie nužudytų 1863–1864 m. sukilimo dalyvių ir jų vadų Z. Sierakausko ir K. Kalinausko paminklinio kryžiaus „Už Tėvynę žuvusiems“ ir pasakė kalbą Tarptautinio Kalinausko forumo atidaryme.

„Simboliška, kad šiandien Konstantino Kalinausko konferencija vyksta Seime – čia, kur buvo atkurta Lietuvos nepriklausomybė. Tikiuosi, kad greitai ateis diena, kai visi galėsime susitikti laisvos ir demokratinės Baltarusijos žmonių išrinktame parlamente.

Konstantino Kalinausko – lietuvių, lenkų ir baltarusių sukilimo vado – atminimas gyvas, bet jo kova nėra laimėta, kol nėra laisvos visos trys mūsų tautos. Jo vardas ir šiandien primena, kad esame sujungti bendros istorijos“, – sakė premjerė.

Pasak Vyriausybės vadovės, mūsų tautos išsaugojo laisvės troškimą slegiamos carinės Rusijos jungo, laidojo savo sūnus ir dukteris dviejuose pasauliniuose karuose, nors nė vienas iš jų nebuvo mūsų karas.

Kartu išgyventos okupacijos, tremtys ir represijos. Matėme, kaip griuvo Berlyno siena, o netrukus – ir Sovietų Sąjunga.

Pasaulio žemėlapyje vėl atsirado nepriklausoma Lietuva ir nepriklausoma Baltarusija. Kartu su visu pasauliu tikėta, kad geležinė uždanga pakilo. Šiandien matome klydę.

I. Šimonytė priminė, kad kai pernai Lietuva šventė atkurtos nepriklausomybės trisdešimtmetį, būdama visateisė ES ir NATO narė, iš baltarusių tautos buvo dar kartą akiplėšiškai pavogta jos pamatinė teisė – balsuoti rinkimuose.

Jau aštuntas mėnuo baltarusiai mušami, sodinami į kalėjimus, išmetami iš universitetų ir darbų vien už tai, kad turi savo nuomonę, kelia savo vėliavą, nori būti savo šalies šeimininkais.

Žurnalistai kalinami, kai skelbia tiesą, o ne propagandą. Pilietinė visuomenė sistemingai naikinama, o jos lyderiai verčiami palikti šalį, kurioje yra vietos tik diktatoriui Lukašenkai ir nuolankiesiems, paklusniems ir „neišsišokantiems“.

„Kai 2019 metų lapkritį lietuviai, baltarusiai ir lenkai kartu lydėjo Konstantiną Kalinauską amžinojo poilsio į Rasų kapines, senąjį valdovų kelią nuo Katedros aikštės Pilies gatve pro Auštos vartus užliejo baltos-raudonos-baltos spalvų vėliavos.

Turbūt nedaug kas tada būtų patikėjęs, kad nepraeis nė metai, ir šimtai tūkstančių baltarusių iškels savo vėliavas, užtvindydami ne tik Minską, bet ir visą Baltarusiją, reikalaudami permainų.

Permainos jau atėjo – legendinė baltarusių kantrybė trūko. Žmonės, kurių širdys jau laisvos, niekada nebesutiks vėl nuolankiai paklusti režimui. Šiandien esame su jumis ir tikime laisvos Baltarusijos pergale“, – kalbėjo Vyriausybės vadovė.

infa.lt komentaras:

Baltarusijoje aktyviai plinta naujoji istorija, kurioje dėstoma, jog tikrieji „litvinai” yra jie, ir Vilnius taip pat yra jų. o LDK istorija irgi yra jų.

Mūsų dabartinė valdžia koketuoja su baltarusiais aktyvistais, kurie būtent ir platina savo baltai raudonas vėliavas su lietuviškų Vyčiu.

Ji net nebando išsakyti savo pozicijos, kad tai mūsų istorija, palaikydama tų aktyvistų vadovę, kuriuos vyras yra vienas didžiausių Putino gerbėjų, Svetlaną Cichanouskają.

Ji nesupranta, kad ta „laisvoji” Baltarusija – tai auganti nauja problema Lietuvai, jau vien dėl to, kad turi daugiau nei tris kartus daugiau gyventojų.

Tą medžiagą apie istirines baltarusių pretenzijas jau dabartinei Lietuvai galima paskaityti čia, ji visai neilga: https://infa.lt/57403/istorijos-klastojimas-padedant-lenkijoje-sukurtai-belsat-tv-ir-tylint-lietuvos-politikams/ .

Tą taip pat kalba lietuviai žmonės statybose, dirbantys kartu su baltarusiais statybininkais, kurie į akis nešoka ginčydamiesi, tačiau paklausti atsako jog taip, Vilnius yra jų statytas miestas, o visa Lietuvos istorija – yra jų istorija, tuo tarpu kai lietuviai – tai žemaičiai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 203

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...