infa.lt

JAV senatorė įsitikinusi, kad didžiosios technologijų kompanijos padeda Kinijai jos globalaus dominavimo siekyje

28 vasario
06:40 2021
Marsha Blackburn

Kadras iš vaizdo konferencijos.

Didžiosios technologijų kompanijos „padeda“ Kinijos komunistų partijai (KKP) siekti tikslo tapti pasauline supervalstybe, tvirtina JAV senatorė Marsha Blackburn (R-Tenn.) antrąją konservatyvios politinių veiksmų konferencijos (CPAC) dieną – didžiausios kasmetinės konservatorių konferencijos metu.

Blackburn penktadienį kalbėdama apie žodžio laisvę Jungtinėse Valstijose ir užsienyje, pradėjo pasakoti apie JAV didelių technologijų kompanijų ir KKP santykius.

„Kinija bando panaikinti (cancel) Jungtines Amerikos Valstijas”, – pridūrė Blackburn. „Kinija ir „Big Tech“ palaiko artimus santykius. Jie leido Kinijos komunistų partijai išplatinti visą savo informaciją“.

„Turite sutikti arba jie jus panaikins, skamba labai panašiai į Kiniją, ar ne taip?”, – sakė ji. „Todėl turime nuolat blokuoti „Huawei“, kuris yra „Big Tech“ šnipų tinklas. Jie siekia sukurti virtualų Jus internete.“

Tuomet, kai Kinijos piliečiams neleidžiama naudotis „Twitter“, „Facebook“ ir kitomis socialinės žiniasklaidos platformomis, KKP pareigūnai ir valstybinės žiniasklaidos priemonės turi prieigą prie „Twitter“, „Facebook“ ir kt. „Twitter“ tik nuo 2020 m. rugpjūčio mėn. pradėjo žymėti paskyras, susijusias su Kinijos valstybine žiniasklaida.

Praėjusių metų birželį „Twitter“ paskelbė pašalinusi daugiau nei 170 000 paskyrų, susijusių su Pekino remiama įtakos operacija, apgaulingai skleidžiančia Kinijos režimui palankias žinutes, įskaitant kai kurias apie COVID-19 virusą.

Pasak „Reuters“, bendrovė sustabdė 23 750 labai aktyvių paskyrų pagrindinį tinklą, taip pat didesnį, maždaug 150 000 „stiprinančių“ paskyrų tinklą, naudojamą pagrindinių paskyrų turiniui skleisti.

„Big Tech“ padeda ir skatina Kinijos komunistų partiją dominavimui pasaulyje“, – sakė Blackburn. „Ir mes turėsime tam priešintis”.

„Jie bando pavogti mūsų vaikų ir mūsų studentų protus Konfucijaus koledžuose“, – pridūrė Blackburn.

Konfucijaus institutai, šalia kurių aktyviai dalyvauja Jungtinio fronto darbo departamentas, „jau daugiau nei dešimtmetį žadina diskusijas dėl jų poveikio akademinei laisvei ir įtakai universitetams“, sakoma Strateginės politikos instituto ataskaitoje. Jungtinio fronto padalinys koordinuoja veiksmus su tūkstančiais grupių, vykdydamas užsienio politinės įtakos operacijas, slopindamas disidentų judėjimus, rinkdamas žvalgybinę informaciją ir palengvindamas kitų šalių technologijų perdavimą Kinijai, teigiama pranešime.

Kinija teigia, kad institutų tikslas yra tik stiprinti kinų kalbos mokymąsi ir kultūrą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 101

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....