infa.lt

Valdžiai meluojant, kad koronaviruso testas neprivalomas – į gydymo įstaigą be jo patekti nepavyks

26 vasario
06:30 2021

Siekiant užtikrinti efektyvų COVID-19 tyrimų atlikimą prieš stacionarines paslaugas ir medicininę reabilitaciją, atnaujinta tyrimų dėl koronaviruso tvarka. Atsirado galimybė tokiems pacientams atlikti tyrimą paimant ėminį iš paciento nosiaryklės ir ryklės mobiliame punkte.

Nuo šiol ėminys tyrimui dėl COVID-19 pacientams prieš vykstant gydytis į ligoninę dėl planinės stacionarinės paslaugos, dienos chirurgijos paslaugos ar dienos stacionaro paslaugos bei medicininei reabilitacijai galės būti paimamas ne tik ligoninėje bet ir mobiliame punkte.

Tad toli nuo gydymo įstaigų gyvenantiems žmonėms, jei jiems reikalinga planinė operacija, vaistų lašinimas ar kitos gydymo paslaugos, nereikės ieškoti, kaip nuvykti į kitame rajone ar regione esančią ligoninę dėl koronaviruso tyrimo. Ėminys tyrimui turi būti paimamas ne vėliau kaip prieš 72 val. ir iki stacionarizavimo asmuo privalo laikytis izoliacijos reikalavimų.

Asmenys, norintys, kad jiems būtų paimtas ėminys tyrimui mobiliame punkte, turės registruotis elektroniniu būdu Karštosios linijos 1808 internetiniame tinklapyje https://selfreg.myhybridlab.com/.

Pildant elektroninę registracijos formą būtina pasirinkti punktą „Prieš planinę stacionarinę paslaugą (įskaitant dienos chirurgijos, dienos stacionaro paslaugą) ir medicininę reabilitaciją“. Taip pat savivaldybės nustatyta tvarka asmenį gali užregistruoti ir pirminės ambulatorinės asmens sveikatos priežiūros įstaigos vadovo paskirtas specialistas.

Tyrimai dėl koronaviruso prieš vykstant gydytis į ligoninę dėl planinės stacionarinės paslaugos, dienos chirurgijos paslaugos, dienos stacionaro paslaugos, medicininės reabilitacijos, į palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninę, socialinės globos įstaigą, prieš gimdymą arba prireikus skubiosios medicinos pagalbos nėra tikslingi jei:

  • asmenys yra pasveikę nuo koronaviruso ir neturi virusui būdingų simptomų 90 dienų laikotarpiu nuo pirmųjų koronaviruso simptomų atsiradimo dienos;
  • asmenys yra paskiepyti vakcina nuo COVID-19 pagal pilną skiepijimo schemą 90 dienų laikotarpiu.

Tyrimas dėl koronaviruso yra būtinas tais atvejais, kai asmenims yra imunosupresija

infa.lt komentaras:

Nors visuose SAM pranešimuose skelbiama, jog nei vakcinacija, nei testavimas nėra privalomi, perskaičius aukščiau pateiktą informaciją matome, jog nėra palikta nė menkiausios galimybės atsisakyti koronaviruso testo, jei norima gultis į ligoninę, atlikti medicininę reabilitaciją ar šiaip gauti stacionarias medicinines paslaugas. Ir visai nesvarbu, kad jūs nejaučiate jokių koronaviruso simptomų ar gulatės planinei operacijai – jūsų nepriims į ligoninę, kol neturėsite testo atsakymo, Kiek dar tęsis valdančiųjų melai?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 538

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Algirdas    -  2021-02-26, 15:00

    Liuks

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...