infa.lt

Donaldas Trampas sugrįžta į politinę areną

25 vasario
06:40 2021

foto: REUTERS

Buvęs prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) „grįžo į politinę areną“ po to, kai nutilo po sausio 20-osios, sakė jo buvęs patarėjas politikos klausimais Sebastianas Gorka.

Interviu „Sky News“ metu Gorka pažymėjo, kad po sausio 6-osios Kapitolijaus riaušių jis manė, jog D.Trampas išnyks mėnesiams.

„Šis žmogus turi kuriam laikui dingti … prieš grįždamas į politiką”, – sakė Gorka. „Bet viskas pasikeitė“, kai prieš jį buvo surengta apkalta Atstovų Rūmuose už tariamą smurto kurstymą sausio 6 d., pridūrė jis.

Apkalta, tvirtino Gorka, leido D.Trampui greičiau grįžti „atgal į politinę areną“.

Jis nurodė, kad buvo įsteigta D.Trampo „45-ojo prezidento kanceliarija“, pirmasis politinis palaikymas Sarah Sanders kandidatūrai į Arkanzaso gubernatoriaus postą, interviu žiniasklaidos atstovams apie radijo laidos vedėjo Rusho Limbaugho mirtį praėjusią savaitę ir apie ketinimą pasisakyti konservatorių politinėse akcijose (Conservative Political Action Conference (CPAC)) savaitgalį. D.Trampas turėtų kalbėti vasario 28 d., Sekmadienį.

„Donaldas Trampas grįžo ir yra faktinis konservatorių vadovas”, – paskelbė jis, nedetalizuodamas kitų buvusio prezidento žingsnių ir to, ar jis kandidatuos 2024 m.

„Nė viena iš kylančių žvaigždžių konservatorių judėjime“ negali sukelti tokio paties susidomėjimo kaip D.Trampas, teigė jis.

Remiantis daugybe naujausių apklausų, respublikonų rinkėjai D.Trampą vertina gana palankiai. Kai kurios apklausos parodė, kad nemaža dalis Respublikonų partijos rinkėjų norėtų prisijungti prie D.Trampo remiamos politinės partijos, jei ji atsiskirtų nuo respublikonų esteblišmento.

Tuo tarpu Kongreso respublikonų partijos nariai, kurie pastarosiomis savaitėmis balsavo už apkaltą, nuteisimą ar kitus veiksmus prieš D.Trampą, buvo smerkiami ar pasmerkti vietinių Respublikonų partijos grupių.

Maždaug prieš savaitę buvęs prezidentas paskelbė pareiškimą, kuriame buvo griežtai kritikuojamas Senato mažumos respublikonų lyderis Mitchas McConnellas (R-Ky.), Ragindamas jį pasitraukti iš vadovaujančios pozicijos, Trampas pareiškė, kad jo vadovaujami respublikonai Senate nelaimės daugumos. Tai įvyko po to, kai McConnell savo straipsnyje „Wall Street Journal“ padarė prielaidą, kad D.Trampas gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn už savo veiksmus sausio 6 d.

Taip pat D.Trampas elektroniniu laišku paskelbė ilgą pareiškimą, kuriame kritikavo Aukščiausiojo Teismo pirmadienio sprendimą neuždrausti jo mokesčių deklaracijas atiduoti didžiajai žiuri komisijai, kurią sušaukė Manheteno apygardos advokatas Cyrusas Vance’as.

„Naujas fenomenas – prokurorų ir AGs „galvų medžiojimas“, bandant nuversti savo politinius oponentus, pasinaudojant įstatymu kaip ginklu, kelia grėsmę pačiam mūsų laisvės pagrindui“, – sakė jis. „Tai daroma trečiojo pasaulio šalyse. Dar blogiau yra ten, kur kraštutinių kairiųjų valstijose ir jurisdikcijose į prokuratūras ar generalinius prokurorus kandidatuoja teisininkai, žadėdami išversti politinį oponentą. Tai fašizmas, o ne teisingumas – ir būtent tai jie bando padaryti mano atžvilgiu, išskyrus tai, kad mūsų šalies gyventojai to nepalaikys, teigė Donaldas Trampas“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 306

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Vilkas    -  2021-02-25, 09:11

    Labai gerai

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....