infa.lt

Mindaugas Puidokas: Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas A.Žukauskas nusipelnė apkaltos  

24 vasario
17:40 2021
Artūras Žukauskas

Artūras Žukauskas, Laisvės partijos narys (Švietimo komiteto pirmininkas)

Duodamas priesaiką Lietuvos Respublikos Seimo narys prisiekia gerbti ir vykdyti Lietuvos Respublikos Konstituciją ir įstatymus, sąžiningai tarnauti Lietuvos žmonių gerovei. Ar sulaužęs savo priesaiką asmuo gali toliau būti Seimo nariu? Manau, kad Laisvės partijos atstovas, Seimo Švietimo ir mokslo komiteto pirmininkas Artūras Žukauskas grubiai sulaužė priesaiką, todėl jam turėtų būti taikoma apkaltos procedūra.

LR Seimo Darbo partijos frakcija jau kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją dėl nederamos šio Seimo nario retorikos. Priminsiu frazę, kuri buvo šio parlamentaro ištarta šių metų vasario 17 dieną vykusiame Švietimo ir mokslo komiteto posėdyje ir tapo paskutiniu lašu stebint tai, kaip sau leidžia elgtis Seimo narys:

„Kviesime ne visus. Aš nežadu kviesti žmonių, kurie žviegia, kad negalima tvirtinti Stambulo konvencijos, kuriems nepatinka, kad ten kažkurioj vietoj pasakyta apie socialinę lytį. Su tokiais žmonėmis šnekėti tas pats kaip su plokščios žemės šalininkais.”

A.Žukauskas tokiu savo pasirinktu būdu „paaiškino“, kodėl į planuojamą vasario 24 dienos komiteto posėdį, kuriame bus nagrinėjamas klausimas dėl Sveikatos, lytiškumo ugdymo ir rengimo šeimai programos, kviečiami ne visų visuomeninių organizacijų atstovai.

Šiuo pareiškimu Seimo narys diskredituoja savo, kaip Seimo nario, Valstybės piliečių rinkto asmens vardą ir statusą, ir tokiu būdu nusipelno ne tik svarstymo Etikos ir procedūrų komisijoje, bet ir apkaltos, nes šiurkščiai pažeidė Lietuvos Respublikos Konstituciją. Be to, jis piktnaudžiavo savo tarnybine padėtimi, atrinkdamas organizacijas, kurios gali dalyvauti posėdyje, remiantis jų nuomone dėl nagrinėjamų klausimų.

Pritariu ir „Lietuvos Tėvų forumo“ išsakytai pozicijai: „Toks LR Seimo nario elgesys nėra etiškas ir nėra suderinamas su LR Seimo nario, o juo labiau su Seimo komiteto pirmininko statusu. Tokiais savo veiksmais jis žemina Seimo nario vardą ir diskredituoja LR Seimo reputaciją visuomenės akyse.“

Beje, šis išsišokimas nėra vienkartinis reiškinys. Kaip sakė Švietimo komiteto narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė: „Tai yra nuolatinis A. Žukausko elgesys, pasikartojantis jau ne pirmą kartą. Komiteto pirmininkas yra tik susitikimus moderuojantis asmuo ir negali atsiliepti apie kitaip manančius asmenis ir reikšti savo asmeninės nuomonės apie jų pasisakymus. Kadangi komiteto pirmininkas neatsižvelgė į komiteto narių pastabas ir toks elgesys ir toliau kartojasi, nusprendėme kreiptis į Etikos komisiją“.

Skandalingasis vaizdo įrašas:

Seimo narys sau leido diskriminuoti žmones, kurie neatitinka jo asmeninių įsitikinimų ir pozicijos planuotais svarstyti klausimais. Gyvename demokratijos principais veikiančioje šalyje, kur pagrindinis įstatymas yra Lietuvos Respublikos Konstitucija.

Primenu tai, ką Seimo narys A.Žukauskas jei ir žinojo, akivaizdu, spėjo pamiršti:

Konstitucijos 25 straipsnyje rašoma: „Žmogus turi teisę turėti savo įsitikinimus ir juos laisvai reikšti.  Žmogui neturi būti kliudoma ieškoti, gauti ir skleisti informaciją bei idėjas. Laisvė reikšti įsitikinimus, gauti ir skleisti informaciją negali būti ribojama kitaip, kaip tik įstatymu, jei tai būtina apsaugoti žmogaus sveikatai, garbei ir orumui, privačiam gyvenimui, dorovei ar ginti konstitucinei santvarkai.“

Konstitucijos 26 straipsnis teigia: „Minties, tikėjimo ir sąžinės laisvė yra nevaržoma. Tėvai ir globėjai nevaržomi rūpinasi vaikų ir globotinių religiniu ir doroviniu auklėjimu pagal savo įsitikinimus.“

Konstitucijos 29 straipsnis primena: „Įstatymui, teismui ir kitoms valstybės institucijoms ar pareigūnams visi asmenys lygūs. Žmogaus teisių negalima varžyti ir teikti jam privilegijų dėl jo lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų pagrindu.“

Akivaizdu, kad turime situaciją, kai šie trys LR Konstitucijos straipsniai buvo grubiai pažeisti ir tas sukuria pavojingą precedentą, kai mūsų valstybėje siekiama užkirsti kelią laisvai žmonių nuomonės raiškai ir įvairovei. Tas primena sovietinį totalitarinį, o ne demokratinį elgesį bei skatina patyčių kultūrą, kurią demonstruoja aukštas pareigas užimantis Seimo narys.  Mano nuomone, tokie A. Žukausko veiksmai prieštarauja pagrindiniam mūsų šalies įstatymui, todėl privalo būti stabdomi ir atitinkamai įvertinti.

Patyčių kultūros klestėjimo negalime toleruoti niekur: nei šeimose, nei mokyklose, nei privačiose ar valstybinėse įstaigose, nei, tuo labiau (!) Lietuvos Respublikos Seime!

Daugiau informacijos:

Seimo Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas
Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys
Dr. Mindaugas Puidokas
Tel. (8 5) 239 6625
Mob. +370 668 42012
El. p. Mindaugas.Puidokas@lrs.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 499

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. vladas    -  2021-02-24, 14:17

    Nesuprantama,kaip toks seimo naris,gali uzimt tokias pareigas,jis yra visiskas kaimo muzikas,jis negerbia tautos,kuri ji isrinko.Tik apkalta

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Rasa    -  2021-02-24, 15:12

    Pideralu ir narkomanų laisvės partija neatėjo ginti Lietuvos žmonių teisiu, jie atėjo čia ginti lgbt šutvės teisių ir laisvių, ir priiminėti nusikalstamus Tautai istatymus įvairiose srityse.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Vytautas    -  2021-02-24, 18:00

    Būtų tikrai šaunu, jei straipsnio autorius ne vien žodžiais, bet ir darbais kažką padarytų tuo klausimu. Lauksim realių ryžtingų žingsnių ir tikrai palaikysime!

    Atsakyti į šį komentarą
  4. nesveikam tautos išgamai žukauskui    -  2021-02-24, 22:05

    liaudiesmenas.livejournal.com

    P.S.ankstesnius postus galima pamatyti,apačioje paspaudus “Previous 10”

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...