infa.lt

Atstovų rūmų demokratai įveda “No Glory for Hate” įstatymą, kuris draudžia D.Trampo vardą ant bet kokios federalinės nuosavybės

20 vasario
23:16 2021
Donaldas Trampas

Youtube nuotr.

Atstovų ūmų demokratai priėmė įstatymą, draudžiantį minėti buvusio prezidento Donaldo Trampo (Donald Trump) vardą ant bet kokios federalinės nuosavybės – pastatų, paminklų, gatvėse ir kt., rašo Breitbart portalas.

Pagal įstatymo projekto, kuris buvo pateiktas praėjusio mėnesio pabaigoje, tekstą, jame „bus uždrausta naudoti federalinį turtą norint paminėti tam tikrus buvusius prezidentus“. Nors D.Trampas nėra konkrečiai minimas siūlomuose teisės aktuose, jis yra vienintelis prezidentas, kurį du kartus apkaltino Atstovų Rūmai ir kuriam taikytinas šis įstatymas

Įstatymo projektą, pavadintą „Įstatymu atsisakant neapykantos“, pateikė Kalifornijos demokratų atstovė Linda Sanchez ir 13 demokratų bendraautorių.

„Daugelį metų Donaldas Trampas skleidė melą, skatindamas rasizmą ir neapykantą. Du kartus patyręs apkaltą prezidentas nenusipelno buvusių prezidentų įvertinimų. Mes neturime šlovinti neapykantos, kurią Donaldas Trampas įkūnija kaip prezidentas. Šis įstatymo projektas užtikrins, kad neapykanta nebus minima niekur, nei ant pastato, nei ant paminklo ar net nei ant parko suoliuko“, – sakoma Sanchez pranešime.

Įstatymo projekte aiškiai draudžiama naudoti federalinį turtą „kuriant ar rodant simbolius buvusio prezidento, kurį du kartus apkaltino Atstovų rūmai, atminimui“, įskaitant kelius, parkus, metro, federalinius pastatus, karinius įrenginius, gatves ar bet kokius kitus objektus. kitą federalinę nuosavybę“.

Taip pat įstatymo projekte draudžiama D.Trampą laidoti Arlingtono nacionalinėse kapinėse.

„Gynybos sekretorius neturėtų patvirtinti buvusio prezidento, kurį du kartus apkaltino Atstovų rūmai, teisės būti palaidotam Arlingtono nacionalinėse kapinėse“, – sakoma įstatymo projekte.

Be to, teisės akte teigiama, kad du kartus apkaltinti prezidentai „neturi teisės į jokias kitas privilegijas, išskyrus slaptųjų tarnybų apsaugą pagal atitinkamą įstatymą“. Ten taip pat sakoma:

Jokios federalinės lėšos ar kita federalinė finansinė pagalba negali būti teikiama valstijai, jos politiniam skyriui ar juridiniam asmeniui, jei tos lėšos ar finansinė pagalba naudojama bet kokiam pastatui, žemei, statiniui, ar bet kokiai kitai nuosavybei, ant kurios yra vardas ar kuriai suteiktas pavadinimas buvusio prezidento, kurį du kartus apkaltino Atstovų rūmai, vardu.

Sanchez prisiminė sausio 6 d. įvykius Kapitolijuje ir pareikalavo, kad mokiniai nelankytų mokyklos, pavadintos „išdaviko prezidento vardu“:

Pamenu, kaip sulaukiau baisios žinios, jog niekas mums neatėjo į pagalbą, kad Nacionalinė gvardija negavo įsakymo ir policija buvo tiesiog mušama. Maniau, kad niekam, kas skatino šį maišto aktą, niekada neturėtų būti taikomi aukšti standartai, kuriuos taikome savo buvusiems prezidentams, garbingai atlikusiems savo darbą.

Nors D.Trampas nebėra valdžioje, jis vis tiek turi būti atsakingas už savo veiksmus, o mokesčių mokėtojams nereikėtų mokėti už būsimus jo veiksmus. Neįsivaizduoju, kad vaikus Pietų Kalifornijoje ar bet kur kitur Amerikoje siunčiau į mokyklą, pavadintą išdaviko prezidento vardu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 258

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. vilkas    -  2021-02-21, 13:02

    Na matau , kad tie iskrypeliai visai aujieli.

    Atsakyti į šį komentarą
    • A5    -  2021-02-22, 03:27

      Demoktatams negrystamai stogas nuvaziavo, pacius juos reikia teisti uz nuolatini neapykantos kurstyma.

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...