infa.lt

Seimo pirmininkė nesako: svarstysime tarsimės – ji sako: priimsime, atšauksime

21 vasario
06:40 2021
Viktorija Čmilytė-Nielsen

Seimo kanceliarijos nuotr. (aut. Olga Posaškova)

Savo socialinio tinklo paskyroje Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pasidalino samprotavimais apie valdančiosios koalicijos pirmojo šimtadienio rezultatus, teigdama, jog jie yra kur kas geresni, nei pernai pavasarį, taip pat geresni, jos nuomone, lyginant su 2016-ųjų m. Seimo šimtadieniu:

Savaitgalį bus 100 dienų, kurios praėjo po naujojo Seimo narių priesaikos dienos. Apibendrindama išskirčiau šiuos kelis akcentus.

1. Seimas dirba su pandemija, esame visai kitoje situacijoje nei pernai pavasarį. Aktyviai veikia tiek komitetai, tiek ir pats Seimas.

2. Seimas dirba moderniau ir saugiau – nuotoliniu būdu. Galime šį virsmą vadinti ir vienu svarbiausiu technologiniu pokyčiu Seime. Nebuvo lengva, bet reikšmingi pokyčiai visada nelengvi.

3. Jokių didesnių sukrėtimų ar skandalų, jei lygintume su pirmu 2016 Seimo šimtadieniu, nematau. Taip, kai kas išėjo, kai kas svarsto išeiti, kai kas prarado neliečiamybę. Bet tai vertinu irgi kaip normalų darbą, o neliečiamybės atveju – ir kaip klaidos atitaisymą.

4. Pirmi pabangavimai kadencijos pradžioje labai greitai tapo normaliu darbu tarp koalicijos ir opozicijos.

5. Gana sklandžiai patvirtinome LRV ir biudžetą. Kaip ir kitus būtinus įstatymus.

Ar yra minusų? Didesnių neįžvelgiu, o smulkių pliusiukų ir minusiukų yra kiekvienos organizacijos darbe. Tikiuosi, kad pavasarį pamatysime opozicijos lyderį, Seimo kanclerį, dar vėliau patvirtinsime V. Mizarą į KT teisėjus.

Pavasario sesijoje svarstysime svarbias iniciatyvas žmogaus teisių srityje, atšauksime alogiškiausius draudimus ar ribojimus rinktis. Pavyzdžiui – vaistus. Konkretesnius pavasario sesijos planus pristatysime kiek vėliau, dabar tai baigiama derinti tiek su koalicijos partneriais, tiek su Seimo komitetais.

infa.lt komentaras:

1. punktas – taip, reikia sutikti – situacija tikrai visai kitokia nei pernai pavasarį – dabar Lietuva jau 2 mėnesiai kaip uždaryta uždraudus bendrauti su artimaisiais, jei jie randasi kitose savivaldybėse, šeimas prilyginus „ūkiams” (gal greitai gyvulių?).
2. punktas – Seimas tikrai dirba moderniau, tik neaišku kiek dirba, o kiek tik imituoja darbą.
3. punktas – Jei Seimo pirmininkė nemato didesnių skandalų, tai teks jai priminti, kai per vieną naktį „staiga” jos koalicijos vadovaujamoje sveikatos sistemoje „staiga” per vieną naktį „pasveiko” apie 30 000 korona „sergančių” žmonių ir staiga pasikeitė dauguma esminių skaičių Koronos statistikoje. Nekalbant apie tai, kad pati pirmininkė, Viktorija Čmilytė-Nielsen slapstosi nuo visuomenininkų, bijodama priimti jų surinktus parašus, nes tada tektų priimti nepopuliarų sprendimą.

Pasiteisinimai, jog tai dėl koronos epidemijos juokingi, žinant, kad prieš tai ji susitiko su TV šoumenu Arūnu Valinsku ir tada epidemija tam netrukdė. Kalbant apie kitą skandalą, kai visuomenė net nesulaukusi 100 dienų, surinko 334 000 parašų siekdama išspirti kitą valdančiosios koalicijos narį T.V.Raskevičių iš jo vadovaujamo žmogaus teisių komiteto pirmininko pareigų – tai čia žinoma ne skandalas, pasak Seimo pirmininkės – tai normalūs reikalai, kasdieniai galima sakyt liberalų frakcijoje, kuri prie visko dar yra įtariamoji korupcijos byloje, kur, tuometinis partijos lyderis alkoholio dėžutėse tampėsi, galimai, partijai skirtus korupcinius šimtus tūkstančių eurų, į kuriuos neverta kreipti dėmesio. Reikėtų dar paminėti, kad už jos pačios partiją balsavo daugiau kaip trigubai mažiau rinkėjų, nei visuomenė surinko parašų jos koalicijos nario nušalinimui.. ir čia, žinoma, irgi visai kasdieniai dalykas, tikrai ne skandalai.

4. punktas – jokio normalaus darbo tarp pozicijos ir opozicijos nėra. Valdančioji dauguma naudojasi savo dauguma ir daro ką nori, dėl ko būtent ir sukilo visuomenė rinkdama parašus.

5. punktas žada visuomenei nekokias perspektyvas, kai skaitome: „patvirtinsime V. Mizarą į KT teisėjus„, „atšauksime draudimus” ir tik vieną temą „svarstysime” – tai iniciatyvas žmogaus teisių srityje, kurios, greičiausiai atims dalį jau turimų teisių iš didžiosios visuomenės dalies ir perduos jas mažumoms.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 144

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....