infa.lt

Antroji Donaldo Trampo apkalta: Kaltas, bet.. išteisintas

14 vasario
18:11 2021
Donaldas Trampas

REUTERS

Nepaisant to, kad Donaldas Trampas išteisintas apkaltos atžvilgiu, jam pareikštų kaltinimų pobūdis neginčijamas. Taip prezidentas Džo Baidenas (Joe Biden) pakomentavo antrosios nepavykusios apkaltos Donaldui Trampui balsavimo rezultatus JAV Senate.

Už apkaltą balsavo 57 senatoriai (kai buvo būtina bent 67), prieš – 43. Tarp balsavusiųjų už apkaltinamąjį nuosprendį – septyni respublikonai.

Tad, absurdiškas demokratų bandymas apkaltinti jau baigusį kadenciją prezidentą žlugo – konstitucija daugiau ar mažiau patikimai apsaugo prezidento instituciją nuo įstatymų leidėjų politinių represijų.

Šiuo atveju demokratai bandė apkaltinti Donaldą Trumpą „sukilimo kurstymu“. Kaltinamasis aktas buvo grindžiamas viena jo kalbos fraze, kuri buvo išsakyta prieš sausio 6-osios Kapitolijaus šturmą.

„Mes kovojame kaip velniai. Ir jei tu nekovosi kaip pragare, tu nebeturėsi šalies”, – sakė D.Trumpas (We fight like hell. And if you don’t fight like hell, you’re not going to have a country anymore).

Tuo pačiu metu toje pačioje kalboje jis paskelbė: „Aš žinau, kad kiekvienas iš jūsų netrukus eisite į Kapitolijų taikiai ir patriotiškai išreikšti savo pozicijos”.

Nors D.Trumpo retorika iš tiesų buvo kiek karinga, niekas rimtai netiki, kad jis ar jo šalininkai bandė nuversti ar perimti valdžią. Proveržis į Kongreso pastatą buvo akivaizdus spontaniškas protestas prieš abejotino skaidrumo rinkimų eigą ir jų baigtį. Todėl kairiųjų paskelbta apkalta kadenciją baigiančiam prezidentui JAV buvo suvokiama kaip atvirai politinė akcija.

Daugelis „žygį į Kongresą“ palygino su „juodųjų riaušėmis“, įvykusiomis JAV prieš kelis mėnesius. Kadangi apiplėšimai, pogromai, privačių teritorijų ir valstybinių pastatų užgrobimas nesukėlė jokio demokratų prieštaravimo ar pasmerkimo ir, priešingai, juos kairieji politikai atvirai palaikė, akivaizdu, kad Donaldo Trampo persekiojimas už vieną aiškiai metaforišką frazę buvo dar vienas bandymas represuoti politinį oponentą.

Pats D.Trampas jau pakomentavo apkaltos nesėkmę paskelbdamas, kad „tai buvo sekantis didžiausios raganų medžioklės istorijoje etapas“. „Nė vienas prezidentas niekada nėra išgyvenęs nieko panašaus, ir viskas tęsiasi, nes mūsų oponentai negali pamiršti beveik 75 milijonus žmonių balsų – didžiausio skaičiaus per visą balsavimo už dabartinį prezidentą istoriją, ir tai buvo tik prieš kelis mėnesius“, – sakė buvęs JAV prezidentas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 224

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...

jau ir moteru,skelbia Ukraina,o mums - musu "svietejai" meluoja,kad Rusija! Beje,noriu pasveikinti ukrainiecius Europoje! Naujasis...

Nuolat stiprina kontrole,o vogti milijonus - kasdien lengviau!...