infa.lt

Donaldas Trampas paskelbė savo pirmą įrašą socialiniuose tinkluose po to kai paliko Baltuosius rūmus

06 vasario
09:11 2021
Donaldas Trampas

Prezidentas Donaldas Trampas Vašingtone vykusiame „Stop the Steal“ mitinge 2021 m. sausio 6 d. (Jenny Jing / „The Epoch Times“)

Buvusio JAV prezidento Donaldo Trampo (Donald Trump) paskyra socialinės žiniasklaidos svetainėje „Gab“ šią savaitę buvo aktyvi, panašu, kad tai buvo jo pirmasis įrašas po to, kai praėjusį mėnesį paliko Baltuosius rūmus.

Paskyroje buvo paskelbta laiško, kurį D.Trampo advokatai parašė demokratui atstovui Jamie Raskinui (D-Md.), pagrindiniam Atstovų Rūmų inicijuotos apkaltos vadovui, kopija.

Laiške jie atmetė jo bandymą priversti D.Trampą liudyti būsimame apkaltos procese.

Šią savaitę prie Gab tinklo prisijungė buvusi D.Trampo kampanijos teisininkė Jenna Ellis. Kiti dabartiniai ir buvę patarėjai aktyvūs socialiniame tinkle.

Donaldas Trampas nerašė ten nuo sausio 8 d.

Tą dieną jis paskelbė du pranešimus, įskaitant pareiškimą, kad nedalyvaus sausio 20-osios inauguracijoje. D.Trampas išvyko iš Vašingtono per inauguracijos dieną, likus kelioms valandoms iki jo varžovo Džo Baideno (Joe Biden) priesaikos.

D.Trumpas visam laikui blokuotas „Twitter“ tinkle, dėl neva skatinimo smurtauti po JAV Kapitolijaus šturmo. D.Trampas apkaltino „Twitter“, kad jis „vis labiau ir labiau blokuoja žodžio laisvę“ ir tuo, kad derino veiksmus „su demokratais ir radikaliais kairiaisiais“, kad nutildytų jį ir jo šalininkus.

„Facebook“ taip pat neribotam laikui užblokavo D.Trampą – šį sprendimą šiuo metu peržiūri jo priežiūros taryba.

D.Trumpas taip pat buvo pašalintas arba buvo sustabdyta jo paskyra kituose socialinės žiniasklaidos svetainėse, įskaitant „Instagram“, „Snapchat“ ir „Twitch“.

D.Trumpas su šalininkais perėjo kitur sudarydamas varžovus jį blokuojančioms įmonėms. Parler, atsikuriantis „Twitter“ konkurentas, prieš jį pašalinant iš „Amazon“ serverių, niekada netraukė buvusio prezidento, tačiau jis buvo „Gab“ tinklo narys nuo 2016 m. rugpjūčio mėnesio.

D.Trampas turi daugiau nei 1,3 milijono sekėjų „Gab“ tinkle, kuris naudojasi savo pastangomis susikurtais nuosavais serveriais po to, kaip prieš keletą metų buvo pašalintas iš kitų.

„Daugelis technologijų startuolių leidžia sau prabangą naudotis trečiųjų šalių debesų prieglobos paslaugų teikėjais, tokiais kaip„ Amazon AWS “, „Microsoft Azure“ ir kt. Gab neturi šios prabangos.

Per pastaruosius ketverius metus mums buvo uždrausta naudotis keliais debesų prieglobos paslaugų teikėjais ir mums buvo pasakyta, jog jei mums tai nepatinka, turėtume „susikurti savo asmeninius“. Taigi, mes būtent tai ir padarėme “, – savo tinklaraštyje parašė generalinis direktorius Andrew Torba praeitais metais.

Gab įvardija save kaip „laisvo žodžio socialinį tinklą“ ir teigia, kad jo misija yra „ginti ir išsaugoti žodžio laisvę internete visiems žmonėms“. Gab savo svetainėje pabrėžė, kad „platformoje bus leidžiama politiniai pasisakymai, ginami JAV konstitucijos pirmosios pataisos“. Neleidžiama veikla, pvz., pornografija ir grasinimai smurtu.

Šiai dienai turime ir Telegram tinklą, kuris mus gali tenkinti daugeliu aspektų, nors gal ir nėra toks mielas, kaip daugeliui įprastas Facebook. Tačiau prie jo įpratusiems – jis jau tapo nepakeičiamu visur ir visomis prasmėmis, ir, nors lietuviškas segmentas jame dar tik kuriasi ir yra gana kuklus, Jūs galite prie jo prisijungti ir papildyti jo narių skaičių savo buvimu.

Lietuviškos Telegram grupės:

Laisvas Žodis: https://t.me/laisvaszodis
L.Žodis (prenumerata): https://t.me/infalt
LT Politikai (prenumerata): https://t.me/politikai
LT Politikai (grupė): https://t.me/Lietuvos_politikai
Firmus Medicus: https://t.me/firmus_medicus
Už Sveiką Lietuvą: https://t.me/uzsveika
Sarmatai: https://t.me/sarmatasLT
Sarmatai prenumerata: https://t.me/sarmatai_info
Amerikos lietuviai: https://t.me/alietuviai
Neabejingi: https://t.me/neabejingi_g

Telegram programėlę bet kuriam savo įrenginiui galite atsisiųsti iš čia: https://www.telegram.org/

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 505

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...