infa.lt

Ingrida Šimonytė su Svetlana Cichanouskaja aptarė savus (Baltarusijos) reikalus

29 sausio
12:38 2021

I.Šimonytė ir S.Tichanovskaja

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė susitiko su Baltarusijos demokratinės visuomenės lydere Svetlana Cichanouskaja ir aptarė politinę situaciją Baltarusijoje, kalbėjosi apie tolesnę Lietuvos vyriausybės paramą Baltarusijos žmonėms.

„Ne Baltarusijos žmonės, kovojantys už laisvę ir pamatinę teisę patiems spręsti savo šalies likimą, yra opozicija – tai kruvinas Aliaksandro Lukašenkos režimas seniai virto opozicija savo šalies žmonėms. Politinių kalinių išlaisvinimas, represijų pabaiga, laisvi, demokratiški rinkimai – svarbiausi žingsniai, kurių reikalauja baltarusiai. To paties reikalauja Lietuvos politinis elitas ir visas demokratinis pasaulis“, – sakė premjerė.

Vyriausybė Lietuvos vardu siekia toliau stiprinti spaudimą Baltarusijos režimui. Lietuva pasisako ir už ES sankcijų plėtrą.

Persekiojamiems Baltarusijos piliečiams Lietuvos vyriausybė nemokamai išduoda nacionalines vizas, suteikia politinį prieglobstį. Ieškoma būdų toliau paprastinti migracines procedūras, lengvinti sąlygas baltarusiškiems verslams persikelti į Lietuvą.

Pažymėta, jog Lietuva suteikia medicinos pagalbą ir reabilitaciją represijų aukoms, Lietuvos universitetuose skirtos 89 stipendijos bakalauro programų studentams iš Baltarusijos, dar 20 stipendijų magistrantūros studijoms planuojama skirti šiemet.

infa.lt replika:

Nuo kada Lietuvos premjerai užsiima užsienio politikos klausimais, ir dar su oficialių savo šalių įgaliojimų neturinčiais subjektais? Ką daro užsienio reikalų ministerija ir prezidentas?  Nenori veltis į šiuos tarptautinės teisės požiūriu slidžius klausimus ar tiesiog nenori prisiimti atsakomybės? Vienas neseniai irgi „pripažintas” Venesuelos prezidentu politikas (Juanas Guaido) jau nebepripažįstamas, pasikeitus ES politinei konjuktūrai. Kiek ilgai, įdomu, Lietuvos vardu bus diskredituojama pati valstybė? Kai viena pusė, pagal savo užimamas pareigas (I.Šimonytė), atstovaujanti valstybės ministrų kabinetui (ne Lietuvai) sprendžia svetimos valstybės klausimus, kurie jai nepriklauso pagal kompetenciją su toje valstybėje negyvenančiu asmeniu, kuriis, prie visko, toje valstybėje neužėmė jokių oficialių pareigų nei iki dalyvavimo prezidento rinkimuose, nei po jų. Vienintelis argumentas tėra tik tas, kad Cichanouskaja, galimai, (galimai) buvo išrinkta daugumos balsavusiųjų rinkimuose.  Tai Lietuva remia visus, kurie buvo išrinkti bet nepripažinti savo šalyse?

Papildomai klausimas, kodėl, tad premjerė Lietuvos vardu neremia ir nepripažįsta prezidentu Donaldo Trampo, kuris irgi tvirtina, kad gavo daugumą – oficialiai – 75 mln amerikiečių balsų?

Reziumuojant – jos ten Baltarusijos reikalų žinoma neaptarinėjo, nes niekas baltarusijoje po jų aptarimų nepasikeis. Jos ten aptarinėjo savus reikalus ir tai, kaip pakišti koją Aleksandrui Lukašenkai, kas, iš esmės, su Baltarusijos gerove nėra susiję.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 287

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Anonimas    -  2021-01-29, 13:09

    Sistema akivaizdžiai yra skirta žmonių valdymui ir išnaudojimui. Jei žmonės nori gyventi kaip žmonės, tai jie turi pradėti bendrauti tarpusavyje iš savo santykių iškerpanat, pašalinant valstybinių institucijų kišimąsį.
    Šimonės ir pan., tėra aktoriai lėlininkų rankose.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Isdavikas    -  2021-01-29, 23:43

    Bendradarbiausiu su bet kuriuo okupantu, kuris leis normaliai gyventi, pirmiausiai panaikines kaukes.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...