infa.lt

Viceprezidentas M. Pence atsisakė pasinaudoti 25-ąja Konstitucijos pataisa ir nušalinti D. Trampą nuo valdžios

13 sausio
20:22 2021
Mike Pence

REUTERS/Jonathan Ernst – RTSQSGT

JAV Atstovų Rūmai priėmė rezoliuciją, kurioje paragino viceprezidentą Mike Pence nušalinti dabartinį prezidentą Donaldą Trampą (Donald Trump) iš pareigų taikant 25-ąją JAV Konstitucijos pataisą.Dokumentą palaikė 223 įstatymų leidėjai, o 205 tam prieštaravo.

Viceprezidentas Mike Pence pareiškė atsisakantis remtis 25-ąja Konstitucijos pataisa ir nušalinti prezidentą Donaldą Trsampą nuo pareigų, sakydamas, kad tai sukurs „baisų precendentą“, rašo theepochtimes.com portalas

Laiške Atstovų rūmų pirmininkei Nancy Pelosi (Kalifornijos valstija) Pence’as teigė nemanantis, kad 25-osios pataisos taikymas yra geriausias tautos interesas ar neprieštarauja Konstitucijai.

„Kai prezidento kadencijos liko vos aštuonios dienos, jūs ir Demokratų frakcija reikalaujate, kad ministras kabinetas ir aš remtumėmės 25-ąja pataisa“, – rašė jis. „Nemanau, kad toks elgesys atitiktų mūsų nacijos interesus arba atitiktų mūsų Konstituciją.“

„Praėjusią savaitę aš nenusileidau spaudimui panaudoti valdžią išeinančią už savo konstitucinių įgaliojimų ribų, kad nustatyčiau rinkimų rezultatus, o dabar nepasiduosiu Atstovų Rūmų pastangoms žaisti politinius žaidimus tokiu rimtu mūsų nacijos gyvenimo laikotarpiu.“

25-ojoji JAV konstitucijos pataisa priimta 1967 m. Joje teigiama, kad jei veikiantis viceprezidentas ir ministrų kabineto dauguma sutaria, kad prezidentas nėra tinkamas atlikti savo pareigų, prezidentas gali būti nušalintas nuo pareigų ir jo pavaduotojas gali perimti prezidento postą.

„Kaip jums gerai žinoma, 25-oji pataisa buvo skirta nušalinti prezidentą jo neįgalumo atlikti pareigas ar invalidumo atveju“, – rašė Pence’as savo laiške, vėliau pridurdamas: „Pagal mūsų Konstituciją 25-oji pataisa nėra bausmės ar uzurpacijos priemonė. Tokiu būdu pasinaudojus 25 pataisa, būtų sukurtas siaubingas precemdentas “.

Pence’as sakė, kad D.Trampo administracijos energija dabar „nukreipta į tvarkingo valdžios perdavimo užtikrinimą“.

„Aš raginu jus ir visus Kongreso narius vengti veiksmų, kurie dar labiau suskaldytų ir sukurstytų šio momento aistras“, – pridūrė jis. „Dirbkite kartu su mumis, kad sumažintume temperatūrą ir suvienytume savo šalį, ruošiantis inauguruoti naująjį išrinktąjį JAV prezidentą Džo Baideną (Joe Biden)“.

Jis reziumavo: „Aš pažadu jums, kad ir toliau dirbsiu sąžiningai bendradarbiaudamas su ateinančia administracija, kad užtikrinčiau tvarkingą valdžios perdavimą. Te padeda man Dieve “.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 175

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...