infa.lt

Prokurorai išsamiai patikrins ir įvertins Visuomenės pasipiktinimą sukėlusius skiepijimo atvejus

11 sausio
10:32 2021

Gavus trijų Seimo narių pasirašytą pareiškimą, kuriame prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimai padarytų nusikalstamų veikų skiepijant tam tikrus asmenis vakcina nuo viruso COVID-19, prokuratūra informuoja, kad išnagrinėti jį ir patikrinti jame nurodytus skiepijimo atvejus bus pavesta Specialiųjų tyrimų tarnybai.

Išnagrinėjus pareiškimą bus priimtas ir atitinkamas proceso sprendimas dėl ikiteisminio turimo pradėjimo.

Reaguojant į visuomenės viešai išsakomą nepasitenkinimą minimais atvejais, taip pat nedelsiant bus kreiptasi į Sveikatos apsaugos ministeriją prašant atlikti sisteminę nustatytų ar įtartinų atvejų patikrą drausminės ar tarnybinės atsakomybės taikymo aspektu bei šių patikrinimą medžiagą pateikti prokuratūrai.

Prokuratūra taip pat primena, kad nuo 2019 m. sausio 1 d. Lietuvoje veikia Pranešėjų apsaugos įstatymas, kuris numato galimybę asmeniui saugiu būdu pranešti apie jam žinomus teisės aktų pažeidimus.

Pranešėjų apsaugos įstatymas numato, kad tokiu pažeidimu gali būti įstaigoje galimai rengiama, daroma ar padaryta nusikalstama veika, administracinis nusižengimas, tarnybinis nusižengimas ar darbo pareigų pažeidimas, taip pat šiurkštus privalomų profesinės etikos normų pažeidimas ar kitas grėsmę viešajam interesui keliantis arba jį pažeidžiantis teisės pažeidimas, apie kuriuos pranešėjas sužinojo dėl turimų ar anksčiau turėtų jo darbo, tarnybos, paslaugų teikimo ar kitų sutartinių santykių su šia įstaiga.

Detaliau apie pranešėjo statuso suteikimą, konfidencialumo užtikrinimo ir kitas garantijas pranešėjui, pranešimo pateikimo būdus bei kitą aktualią galima rasti prokuratūros interneto svetainėje, o kilus papildomiems klausimams – pasitarti paskambinus pranešėjų konsultavimo linija.

2020 m. į prokuratūrą dėl pranešėjo statuso suteikimo kreipėsi daugiau nei 80 asmenų, kai kurie iš jų – daugiau nei vieną kartą.

Pranešimai dėl galimų pažeidimų ligoninėse ar kitose gydymo įstaigose sudaro maždaug dešimt procentų.

infa.lt skaitytojo komentaras statistikos temoje:

Tai matau koronkės skiepas neišpasakytai populiarus. Sausio 4 dieną gauta 20 478 dozės, o sausio 9 iš naujosios siuntos panaudota tik 2030 dozių, tai yra, po 338 dozes kasdien :)) Tokiais tempais skiepijant per metus gali subadyti 123 370 priekinių kumpių, o turint minty, kad vienai asabai reikia dviejų dozių tai per metus būtų paskiepytos tik 61 685 asabos, aišku jeigu patikėsime tuo, kad visi sutiks skiepytis tiems kam bus pasiūlyta. Gal tame reikale padėtų skalbimo milteliai ir alus?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 159

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...