infa.lt

JAV prezidento rinkimai: Kaip rytoj pasielgs Maikas Pensas

05 sausio
10:38 2021
Mike Pence

foto: REUTERS/Jonathan Ernst

Respublikonai nepatenkinti. Jie žino, kad rinkimai buvo pavogti. Jie nori atpildo. Jie nori nubausti demokratus už nesibaigiančius nusikaltimus, už šmeižto, įžeidimų ir purvo kalnus, kuriuos demokratai išliejo ant prezidento Trampo ir JAV konstitucijos, rašo Lynne Lechter konservatyviame Americanthinker portale.

Respublikonai nebenori „misterio Šaunaus vyruko“. Daugiau jokių „eiti kartu ir susitarti“. Nebėra daugiau per daug kultūringo, per daug a, per daug santūraus, per daug mandagaus protesto. Jie nori, kad rezultatai būtų panaikinti, naujų rinkimų ir atpildo.

Po visų dramų, lydėjusių D.Trampo paskyrimus į Aukščiausiąjį Teismą, jie patyrė nesėkmę, jiems nepavyko apginti Konstitucijos principų, kas privedė prie įstatymų pažeidimų ir sukčiavimo rinkimuose.

Nekandidatavęs į sekančią kadenciją Senate Toomey nepalaikydamas piktinosi. Romney išdavė ir smeigė dūrį į nugarą. Murkowski išėjo iš žaidimo. McConnellas pasveikino Baideną. Turtinga Johno McCaino našlė gavo visus pagyrimus, kuriais respublikonai pagerbė jos velionį vyrą, ir, nedėkingai pakeitė politinę partiją. McCarthy ir Scalise neištarė nė žodžio.

Akivaizdu, jog likę respublikonai daro viską, kad situacija pasikeistų. Planuodami savo tamsius darbus, demokratai tyli. Nancy Pelosi jau leido suprasti, kad ji ketina atimti iš respublikonų mažumos Atstovų rūmuose bet kokias galimybes veikti.

Prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) staiga nutraukė atostogas Palm Byče ir grįžo į Baltuosius rūmus. Tuo pat metu M. Pence atšaukė sausio 6 dienos kelionę į Izraelį.

Trečiadienį, sausio 6 d., Pasaulio dėmesys bus sutelktas į Kongreso posėdį, o paskui, galbūt, į viceprezidentą Mike Pence. Ką jis darys, jei viskas priklausys nuo jo?

Buvo aptarti įvairūs požiūriai. Prezidento Jeffersono precedentas, 12 pataisa, alternatyvūs rinkėjai, susitikimas ir (arba) dešimties dienų balsavimo biuletenių auditas ginčijamose valstijose, kaip primygtinai reikalavo senatorius Tedas Cruzas. Kongreso respublikonų, sutikusių dalyvauti užginčijant rinkimų rezultatus, skaičius sparčiai auga.

Viceprezidentas Mike Pence yra konservatorius. Jis nevakarieniaus su moterimi akis į akį, jei ji nėra jo žmona. Jis yra religingas, iškalbingas, gerai išauklėtas ir atrodo kaip padorus žmogus. Tačiau jis taip pat yra užsigrūdinęs patyręs politikas ir ištikimas padėjėjas.

Jo viršininkas yra jo priešingybė. Pensas buvo tik tvirtai įsitikinęs, kad D.Trampas turi neatimamą teisę tirti sukčiavimą rinkimuose. Pačiam Pence’ui dar teks atlikti tai, kam jis turi teisę. Ir tai, kaip pasielgs Pence nulems ateinančius ketverius Amerikos metus ir, galbūt ,jos ilgalaikę ateitį.

Jo rankose gali būti ne tik ši prezidento kadencija. Taip pat lošimo banke pastatyta visa jo politinė ateitis. Anksčiau Tedas Cruzas kandidatavo į prezidento postą. Jis drąsus ir atviras. Jis aktyviai kovojo ir toliau kovoja už sąžiningus rinkimus. Žinoma, Maikas Pensas jaučia ne tik rimtą padėties, bet ir politinės konkurencijos spaudimą.

Jei Pensas nusileis, jo, kaip potencialaus respublikonų kandidato į prezidentus, ateitis baigsis. Jei jis nepasiduos, tada, net ir pralaimėjimo dabar atveju, tikėtina, kad jis taps respublikonų kandidatu 2024 m. rinkimuose.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 315

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...