infa.lt

D.Trampas kreipėsi į Aukščiausiąjį Teismą ir Atstovų rūmų respublikonus prašydamas atšaukti suklastotus rinkimus

23 gruodžio
08:31 2020

JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) vis dar laukia kalėdinės dovanos iš Aukščiausiojo Teismo. D.Trampo teisininkų komanda paprašė teisėjų imtis greito ieškinio dėl Pensilvanijos rinkimų rezultatų, svarstymo, praneša Washingtontimes.

Dauguma teisės analitikų mano, kad tikimybė, jog bus priimtas teigiamas Aukščiausio teismo sprendimas, yra labai maža. Anksčiau Aukščiausiasis Teismas be komentarų atmetė du ieškinius, kuriuose buvo ginčijami Pensilvanijos rinkimų rezultatai.

JAV prezidentas pirmadienį Baltuosiuose rūmuose susitiko su Atstovų Rūmų respublikonų grupe, kuri sausio 6 d. Kongreso sesijoje planuoja atmesti rinkikų kolegijos narių balsus atiduotus už Džo Baideną (Joe Biden) ginčijamose valstijose.

Prezidentas ir jo pagrindinis advokatas Rudy Giuliani ir toliau viešai reikalauja tyrimo dėl balsavimo mašinų ir numanomo sukčiavimo rinkimuose svyruojančiose valstijose kuriose laimėjo Baidenas.

„Svarbios naujienos ateina iš Pensilvanijos. Labai didelis nelegalių biuletenių įmetimas, kurio neįmanoma paaiškinti. Falsifikuoti rinkimai! “- Tvitter tinkle parašė D.Trampas.

Giuliani sakė norintis „kartą ir visiems laikams išsiaiškinti, ar Baidenas sukčiavo, kad taptų prezidentu, taip pat, kaip jis apgaule baigė teisės studijas“.

Giuliani pareiškė, kad Pensilvanija, Arizona, Džordžija, Mičiganas ir Viskonsinas turi susitarti „leisti mums patikrinti„ Dominion “mašinas“.

„Ko jie bijo, jei nebuvo apgaulės?“ – retorinį klausimą uždavė jis.

Pirmadienį generalinis prokuroras Williamas Barras vėl paneigė prezidento teiginius apie plataus masto rinkimų sukčiavimą, sakydamas, kad nėra jokio pagrindo federaliniam balsavimo mašinų areštui ar specialaus prokuroro skyrimui tariamam rinkimų sukčiavimui tirti. „Jei manyčiau, kad šiame etape reikės specialaus prokuroro, paskirčiau jį. Bet aš neketinau ir neketinu to daryti“, – spaudos konferencijoje dvi dienas prieš palikdamas pareigas sakė Barras.

Kompanija „Dominion Voting Systems“ paneigė bet kokias problemas dėl savo balsavimo automatų ir pareikalavo D.Trampą palaikančios advokatės Sydney Powell paneigti savo žodžius, kur ji tvirtina, kad „Dominion“ mašinos „perkėlė“ Trampo balsus Baideno naudai.

Sydney Powell pirmadienį buvo pastebėta Baltuosiuose rūmuose, taip pat sekmadienio vakarą buvo matyta paliekanti Baltųjų rūmų rezidenciją, nors, matyt, ir nebuvo susitikusi su prezidentu. CNN žurnalistės paklausus, kodėl ji yra Baltuosiuose rūmuose, Powell atsakė: „Tai ne jūsų reikalas“.

Donaldas Trampas svarsto galimybę paskirti ją specialiąja prokurore menamam rinkimų sukčiavimui tirti.

Buvęs Baltųjų rūmų strategas Stephenas K. Bannonas sakė taip pat pataręs D.Trampui paskirti specialius prokurorus tirti rinkimams.

„Kaip aš primygtinai patariau prezidentui, reikia nedelsdami paskirti specialų prokurorą dėl sukčiavimo rinkimuose ir sukčiavimo balsuojant. Tai yra du skirtingi dalykai – falsifikavimas rinkimuose ir sukčiavimas skaičiuojant balsus “, – sekmadienio vakarą per internetinį renginį su konservatyviais pastoriais sakė Bannonas.

Iki šiol nė viena D.Trampo komandos byla nedavė reikšmingų pergalių teismo salėje visoje šalyje. Rinkimų kolegija oficialiai išrinko Baideną prezidentu gruodžio 14 d. 306 balsavus už, 232 – prieš.

Net jei Aukščiausiasis Teismas panaikins Pensilvanijos rinkimų rezultatus, Baidenas vis tiek turės 286 rinkėjų balsus, kurių pakaks laimėti.

Aukščiausiasis teismas jau atmetė du bandymus užginčyti Baideno pergalę ginčijamose valstijose. Gruodžio 8 dieną teisėjai atmetė respublikono Mike’o Kelly iš Pensilvanijos ieškinį dėl Baideno pergalės panaikinimo. Aukščiausiasis teismas taip pat atmetė Teksaso ieškinį dėl rinkimų rezultatų Džordžijoje, Mičigane, Pensilvanijoje ir Viskonsine pripažinimo negaliojančiais.

Naujasis D.Trampo apeliacinis skundas Aukščiausiajam teismui susijęs su 2,6 milijono paštu išsiųstų biuletenių Pensilvanijoje. Ši kampanija ginčija spalio 23 d. valstijos Aukščiausiojo Teismo sprendimą, pasak kurio, rinkimų komisijų darbuotojai neturėtų patikrinti, ar parašai ant balsavimui skirtų pašto vokų sutampa su esančiais failuose parašais.

Taip pat paduotas ieškinys, kuriuo siekiama panaikinti valstijos teismo nutartį, teigiančią kad Pensilvanijos pareigūnai neturėtų diskvalifikuoti biuletenių dėl ant voko neįrašyto vardo, adreso ar datos trūkumo.

D.Trampo kampanija taip pat teigia, kad valstijos Aukščiausiasis Teismas nekonstituciškai pakeitė valstijos įstatymų leidėjo nustatytas rinkimų taisykles dėl balsavimo paštu.

Kreipimesi teigiama, kad šie veiksmai yra skubūs, nes Kongresas ketina balsuoti už prezidento rinkikus sausio 6 d., O tai yra paskutinis teisėtai sankcionuotas žingsnis prieš Baideno sausio 20-osios inauguraciją.

Keli Atstovų rūmų respublikonai, įskaitant Mo Brooksą iš Alabamos ir Mattą Goetzą iš Floridos, planuoja priešintis Baideno rinkikams iš valstijų, dėl kurių vyksta kova. Brooksas, Gaetzas, Atstovų rūmų narys Andy Biggsas iš Arizonos ir keli kiti Respublikonų partijos nariai pirmadienį susitiko su prezidentu Baltuosiuose rūmuose.

Išrinktasis į Senatą Alabamos respublikonas Tommy Tuberville’as pakalbėjo su Trampu ir pasiūlė prisijungti prie pastangų blokuojant Baideno rinkikų balsus.

Tiek Senatas, tiek demokratų vadovaujami Atstovų rūmai turės prieiti sutarimo, kad atmestų Baideno rinkikų nuo konkrečios valstijos sąrašą. Mo Brooksas teigė, kad teismai turi išspręsti konstitucinį klausimą, ar kiekviena valstija Atstovų Rūmuose gauna po vieną balsą – tokiu atveju Respublikonų partija turės viršų – ar kiekvienas atskiras įstatymų leidėjas gaus po balsą.

Parengta pagal Washingtontimes

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 193

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....