infa.lt

„Facebook“ kriptovaliuta „Libra“ pradės veikti jau sausio mėnesį

12 gruodžio
20:02 2020

Faceook kripto-Libra

„Facebook“ socialinio tinklo kriptovaliuta Libra yra pasirengusi pradėti veikti jau sausio mėnesį, penktadienį pranešė „Financial Times“, remdamasi trimis neįvardintais asmenimis, dalyvaujančiais projekte, praneša Reuters.

Ženevoje įsikūrusi Libra asociacija, kuri išleis ir valdys Libros kriptovaliutą, planuoja išleisti vienetinę skaitmeninę monetą, paremtą doleriu, nurodė FT, cituodama vieną iš šaltinių.

Šis žingsnis atspindėtų dar didesnį projekto užmojų mastą, nei buvo pasiūlyta balandžio mėnesį, reaguojant į reguliavimo ir politinę reakciją projekto atžvilgiu.

Praėjusiais metais „Facebook Inc“ pristatyta Libra kriptovaliuta buvo atnaujinta supaprastinto formato po to, kai viso pasaulio reguliavimo institucijos ir centriniai bankai išreiškė susirūpinimą, kad tai gali pakenkti finansiniam stabilumui ir sugriauti valdžios kontrolę pinigams.

Asociacija „Libra“, kurios vienu iš 27 narių yra „Facebook“, siekia Šveicarijos rinkų priežiūros tarnybos pritarimo išleisti seriją stablekoinų, palaikomų atskiromis tradicinėmis valiutomis, o taip pat tokeną, pagrįstą stablekoinais susijusiais su valiuta.

Tuo tarpu pagal naująjį Organizacijos planą, kitos monetos, pagrįstos tradicinėmis valiutomis, taip pat kombinuotos, bus įvestos vėliau, pranešė FT.

Asociacija „Libra“ iš karto neatsakė į prašymą pakomentuoti. Šveicarijos reguliuotoja FINMA nepateikė išsamesnės informacijos, išskyrus balandžio mėn. Pareiškimą, patvirtinantį, kad gauta Svarstyklių paraiška gauti mokėjimo licenciją.

Asociacija „Libra“ iš karto neatsakė į prašymą pakomentuoti. Šveicarijos reguliuotojas FINMA taip pat nepateikė išsamesnės informacijos, išskyrus balandžio mėn. pareiškimą, patvirtinantį, kad gauta Libros paraiška gauti mokėjimo licenciją.

Stablekoinai (stablecoins) yra sukurti siekiant išvengti svyravimų, būdingo kriptovaliutoms, tokioms kaip bitkoinas, todėl teoriškai jos labiau tinka mokėjimams ir pinigų pervedimams.

infa.lt primena, kad 2019 metų balandį Facebook paskelbė apie savo planus sukurti kriptovaliutą Librą, kuria bus galima vykdyti atsiskaitymus Facebook tinkle. Turint omenyje, kad šio tinklo naudotojais yra apie 1.4 mlrd žmonių – tai toks tinklas su savo valiuta tampa atskira pasaulio ekonomika su savo finansų sistema. Nieko stebėtino, kad JAV reguliatoriai ir pats prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) uždraudė net mintis apie Librą, bet štai, dabar paaiškėjo, kad šie planai yra pamažu įgyvendinami. Ar tik ne todėl, kad Facebook palaikė Baideną, kuris už tai pažadėjo leisti Librą?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 214

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Ligita    -  2020-12-12, 21:46

    Fb yra didziule siuksliu deze, kuo greiciau nustosime juo naudotis, tuo laimingesni busim

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...