infa.lt

Maskvoje vakcinuojamos „rizikos grupės” – biudžetininkai priverstine tvarka

06 gruodžio
16:10 2020

Vakar Maskvoje prasidėjo rizikos grupių žmonių vakcinacija nuo koronaviruso, rašo TASS, remdamasis operatyviniu štabu, kontroliuojančiu ir stebinčiu koronaviruso situacijos eigą.

Remiantis gauta informacija, maskviečiai, dėl savo profesinės veiklos kontaktuojantys su daugybe žmonių, gali pasiskiepyti 70 poliklinikų. Tai medicinos ir švietimo įstaigų, taip pat miesto socialinių organizacijų darbuotojai. Turintys pirmumo teisę į skiepus piliečiai apie šią galimybę informuojami SMS žinute.

Gruodžio 2 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsakė pradėti masinę Rusijos gyventojų vakcinaciją. Tuo pačiu jis informavo, kad 146 milijonams šalies piliečių jau yra paruošta apie du milijonus Rusijos gamybos vakcinos „Sputnik V” dozių.

Tačiau, nepaisant didelio vakcinos trūkumo ir savanoriško, kaip minėta, skiepijimosi, viešojo sektoriaus darbuotojai yra verčiami skiepytis privalomai. Kaip išsiaiškino „Reuters“, Maskvos administracija nustatė dalyvavimo kvotas „Sputnik V“ vakcinos bandymuose (kurie dar nesibaigė, o visus pasiskiepijusius galima laikyti savanoriais) visiems departamentams, kuriuose dirba apie 20 tūkst. žmonių.

Į leidinio rankas pateko sostinės poliklinikos №3 vyrgydytojo pavaduotojos Olgos Cvetkovos susirašinėjimas su pavaldiniais. Iš jo seka, kad už atsisakymą skiepytis darbuotojas neterminuotam laikotarpiui yra nušalinamas nuo darbo. „Mūsų klinikoje buvo išduotas įsakymas dėl privalomosios vakcinacijos nuo COVID-19 visiems darbuotojams. Jei atsisakysite skiepytis, galite būti nušalinti nuo darbo”, – sakoma Cvetkovos pranešime.

Sveikatos apsaugos ministerija paneigė šią informaciją, tačiau poliklinikos atstovas paaiškino, kad tokiu būdu aukštesnė vadovybė parodė susirūpinimą savo darbuotojais ir jų šeimomis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 197

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....