infa.lt

Apple užgriuvo teisminiai ieškiniai Europoje dėl numatyto telefonų senėjimo

03 gruodžio
07:30 2020

iPhone telefonas

Europos vartotojų teisių apsaugos asociacija reikalauja, kad Amerikos kompanija „Apple“ sumokėtų apie 180 milijonų eurų už „sąmoningą senų „iPhone“ modelių veikimo sulėtinimą“. Apie tai praneša tarptautinis verslo laikraštis „Financial Times“.

Rengdamos skundą nuo Italijos ir Portugalijos, dvi asociacijos narės – Ispanija ir Belgija – jau pateikė atitinkamus ieškinius.

Pretenzijos yra susijusios su daugiau nei 3 milijonais 6 modelio iPhone telefonų, parduotų šiose šalyse nuo 2014 iki 2020 m. „Vartotojai vis labiau nepatenkinti tuo, kad produktai per greitai pasensta, „iPhone 6“ modeliai yra puikus to pavyzdys“, – sakė asociacijos atstovė Els Bruggeman.

Anksčiau, dar kovo mėnesį, „Apple“ sutiko sumokėti 500 milijonų dolerių, kad būtų patenkintos panašios pretenzijos JAV, tačiau savo kaltės nepripažino.

Pasak atstovaujančios ieškovų interesus Belgijoje bendrovės partnerio, teisininko Barto Walderso, ieškiniai teismams Europos šalyse gali sukelti „sniego gniūžtės efektą“.

„Patirtis liudija, kad, jei viena Europos šalis imasi iniciatyvos, kitos paseka paskui ją“, – paaiškino teisininkas. Vasario mėnesį prancūzų priežiūros institucija „Apple“ kompanijai skyrė 25 mln. dolerių baudą už vartotojų klaidinimą.

Italijos antimonopolinė institucija anksčiau skyrė korporacijai 10 milijonų dolerių baudą po to, kai paaiškėjo, kad programinės įrangos atnaujinimas sukelia „rimtų nesklandumų ir labai pablogina išmaniųjų telefonų našumą“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 106

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...