infa.lt

Ramūnas Karbauskis atsisako Seimo nario mandato

19 lapkričio
15:36 2020

Rmūnas Karbauskis

Lapkričio 19 d., ketvirtadienį, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas ir Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis pranešė atsisakąs Seimo nario mandato. Tokį sprendimą jis ir didžiausia opozicijos frakcija priėmė nepritardami ir protestuodami prieš Seimo vadovybės ir Seimo daugumos veiksmus, kuriais eliminuojama didžiausia opozicinė frakcija iš Seimo vadovybės. Dar ryte frakcija pranešė atsisakanti dalyvauti tolesniame politiniame farse, kurį kuria frakcijos pasitikėjimą praradusi Seimo vadovybė ir valdančioji dauguma.

R. Karbauskis prašymą Vyriausiajai rinkimų komisijai įteiks artimiausiame šios komisijos posėdyje.

Ramūno Karbauskio pareiškimas:

       Šį pareiškimą pradedu nuo padėkos Lietuvos žmonėms, kurie prieš ketverius metus suteikė pasitikėjimo mandatą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai formuoti valdančią daugumą, o šiemet spalio mėnesį vykusiuose Seimo rinkimuose išrinko 32 Seimo narius, kurie susibūrė į didžiausią opozicinę frakciją.

       Visus praėjusius ketverius metus sąžiningai tarnavome Tautai. O tai, kad Lietuva Europos Sąjungoje išsiskiria savo ekonominiu stabilumu ir jos BVP kritimas pandemijos metu mažiausias Europoje,  tik patvirtina, kad ėjome teisingu keliu. Todėl valdžios perdavimas rinkimų laimėtojams vyksta garbingai ir besididžiuojant nuveiktais darbais.

       Jau pirmajame naujosios kadencijos Seimo posėdyje supratome, kad skambiai valdančios daugumos žadėta „naujoji“ politinė kultūra nereiškia, kad ji bus pozityvi ir teisinga. Ši valdžia, dar net nepradėjusi dirbti, jau demonstruoja, kad nebus toleruojama kitokia nuomonė, nei mano išrinkta dauguma, bus tik menkinami, persekiojami opozicijos politikai, ribojamos jų teisės, netgi iki tiek, kad balansuojama ant Lietuvos Konstitucijos pažeidimo ribos.

       Tenka pripažinti, kad Seime susiklostė situacija, kokios Nepriklausomos Lietuvos Seime niekada dar nėra buvę – Seimo dauguma pasiekė, jog didžiausia opozicinė frakcija neturėtų savo atstovo Seimo vadovybėje. Valdančios daugumos siekis apriboti LVŽS frakcijos veiklą Seime, neskirti LVŽS pasirinkto Seimo Pirmininko pavaduotojo, tyčiotis ir atvirai meluoti Seimo salėje yra smūgis ir už mus balsavusiems žmonėms.

       Kas bus, kai ši dauguma pradės realiai dirbti? Ko laukti?

       Aš puikiai suprantu, kad tai yra kerštas. Jis tapo asmeniniu ir dažnai yra nukreiptas į mane, Ramūną Karbauskį. Į įvairias pozicijas mano siūlyti ir frakcijos teikti kolegos politikai, dabartinės valdžios žeminami neturint jiems jokių pretenzijų. Jų kaltė tik tokia, kad jie buvo siūlomi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio, nors frakcija šiam siūlymui pritarė bendru sutarimu, nes jie yra mūsų visų bendražygiai. Aš taip pat puikiai suprantu, kodėl, dabartinei valdžiai būnant opozicijoje, visus ketverius metus aš buvau persekiojamas, stebimas kiekvienas mano žingsnis, valstybės institucijos buvo užverstos skundais tirti mane, su manimi susijusį verslą, Naisių bendruomenę, net vaikiškas knygas leidžiantį ir jaunus rašytojus remiantį fondą.

       Mes tikrai neleisime, kad su mumis būtų elgiamasi kaip su jų įsivaizduojama „šunauja“, neleisime taip žeminti ir mus išrinkusių žmonių! Taip pat atsakingai pareiškiu, kad Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga netaps valdančiųjų sąjungininke ir valstybės griovėjų dalimi. Mes protestuojame, vardan vertybių ir demokratijos principų sugrąžinimo į Lietuvos politiką atsisakome bet kokių vadovaujančių pareigų Seimo komitetuose, komisijose, delegacijose, Seniūnų sueigoje.

       Kolegos LVŽS frakcijoje pritarė mano nuomonei, kad dabar svarbiausiais uždaviniais tampa šešėlinės Vyriausybės formavimas, esant reikalui, pasiruošusios prisiimti atsakomybę už Lietuvos ateitį, jei paaiškėtų, kad dabartinė valdančioji dauguma to nesugeba. Prioritetiniu tampa ir pasiruošimas savivaldybių rinkimams, kam pasitarnaus LVŽS skyrių stiprinimas ir gerai organizuota rinkiminė kampanija. LVŽS liko vienintele politine organizacija, turinčia Seimo frakciją, kuri puoselėja tradicines vertybes, todėl mano, kaip LVŽS pirmininko, atsakomybė tik didėja.

       Protestuodamas prieš liberalios valdančios daugumos pastangas suvaržyti mūsų frakcijos narių galimybes veikti Seime, suvokdamas savo atsakomybę formuojant šešėlinę Vyriausybę, stiprinant LVŽS struktūras, rengiantis artėjantiems savivaldybių rinkimams, nutariau pasitraukti iš Seimo.

       Dėkoju frakcijos kolegoms už tokio mano žingsnio palaikymą. Esu visiškai tikras, kad LVŽS frakcijos nariai sėkmingai sugriaus ketverius metus kurtą mitą, neva LVŽS frakcija dirbo tik mano diktato dėka, jog frakcijoje nėra ir nebuvo demokratijos.

       Aš tikrai neplanuoju trauktis iš politikos. Būdamas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininku, turėdamas mokesčių mokėtojo, darbdavio, ūkininko, mecenato statusą galėsiu apie naujosios valdančios daugumos blogus sprendimus, atsinaujinusią korupciją šnekėti dar griežčiau ir reikliau.

       Žinau, kad po tokio mano sprendimo politiniai oponentai ims džiūgauti, gal net švęsti, bet jau netrukus jie supras, jog toks mano žingsnis tik sustiprins Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą, o mūsų Seimo frakciją padarys dar aktyvesnę, nes tai – mūsų bendras protestas ir bendra kova prieš naujosios valdžios norą Tautą vėl skirstyti į „šunaują“ ir „elitą“.

       Tiems, kurie ketverius metus manęs klausė, kaip žmogus gali atlaikyti tokias patyčias, nesibaigiantį propagandinį spaudimą, kokį teko patirti man, atsakysiu, jog atlaikiau, nes kuo stipriau iš manęs tyčiojosi, tuo didėjo motyvacija kovoti, nežiūrint į sveikatą ir laiką. Dabartinės valdančios daugumos elgesys yra toks apgailėtinas, kad pasitraukti iš tos kovos negalėčiau, net jei to ir labai norėtųsi.

       Sveikatos visiems ir kantrybės, dabar jos tikrai reikės!

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 315

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Tai    -  2020-11-19, 17:58

    Žmogus vertas pagarbos.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Gintaras    -  2020-11-20, 12:04

    Cia,lygiai tas pats,butu jei,pareikstu,kad keiciasi,lyti

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......