infa.lt

Donaldas Trampas pripažino Džo Baideno pergalę ir įvardino jos priežastis

16 lapkričio
08:23 2020

Donaldas Trampas | REUTERS

JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) pirmą kartą pripažino savo varžovo, demokratų kandidato Džo Baideno (Joe Biden) pergalę prezidento rinkimuose.

Apie tai jis parašė savo „Twitter“ paskyroje, komentuodamas „Fox News“ kanalo siužetą apie galimus pažeidimus balsuojant ir skaičiuojant balsus.

„Jis laimėjo, nes rinkimai buvo suklastoti. Nebuvo jokių stebėtojų balsuojant ir skaičiuojant balsus, balsavimą surengė privati ​​radikalios kairiosios pakraipos  Dominion įmonė, turinti blogą reputaciją ir nekokybišką įrangą, kuri net negalėjo praeiti sertifikavimo proceso Teksase (kurioje aš laimėjau su dideliu atotrūkiu) “, – rašė D.Trampas „Twitter“ ir pridūrė, kad jo konkurento pergalę palengvino „melaginga ir nutylinti žiniasklaida, ir kiti dalykai“.

Kalbėdamas apie „radikalią kairiosios pakraipos kompaniją Dominion“ („Dominion Voting Systems“) Jungtinių Valstijų prezidentas turėjo omenyje įmonę, kuri rinkimų apylinkėms tiekė elektroninę ir programinę įrangą.

Šios „balsavimo mašinos“, skirtos balsavimo biuleteniams nuskaityti ir rezultatams į lenteles pateikti, dažnai „nulūždavo” ir veikė nepatikimai.

Tačiau, daugeliu atvejų, anot Amerikos žiniasklaidos, šių nesėkmių ar klaidų pateikiant balsavimo rezultatus priežastys buvo ne „mašininis“, o „žmogiškasis faktorius“.

„Daugeliu atvejų jiems pavyko tai padaryti nesučiuptiems už rankos“, – rašo D.Trampas. Toje pačioje Twitter žinutėje jis primena, kad „balsavimas paštu – kvailas pokštas“.

Respublikonų rinkimų kampanijos būstinė dar prieš prasidedant balsavimui rinkimuose priešinosi „Dominion Voting Systems“ įrangos naudojimui skaičiuojant balsus prezidento rinkimuose. Reikalas yra tas, kad šios įmonės savininkai iš tiesų atvirai palaiko Demokratų partiją.

Tai tapo išpuolių prieš įmonę priežastimi, kuriuos vykdė respublikonų rinkimų štabo būstinė, prieš pat rinkimus paskelbusi, kad jos minoritariniai akcininkai yra Clintono fondas, Atstovų rūmų pirmininkė Nancy Pelosi ir demokratų senatorė iš Kalifornijos Dianne Feinstein.

Šiuos teiginius paneigė visi išvardintieji su nuoroda į JAV federalinį turto registrą.

Beje, Donaldas Trampas, pripažinęs Džo Baideno pergalę – pasiduoti nežada. Jis pareiškė, kad ta pergalė tik „Fake žiniasklaidos” puslapiuose. O pats jis yra įsitikinęs, kad teisine prasme laimėjo jis. Šiandien turėtume išgirsti naujienų šiame jau porinkiminės kovos fronte.

Bet kuriuo atveju, galutinis taškas šiuo klausimu bus padėtas iki gruodžio 14 dienos, kai susirinks rinkikų kolegija, kuri išrinks naująjį prezidentą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 369

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Negąsdinkit    -  2020-11-16, 09:13

    Kam tokios klaidinančios straipsnių antraštės? Nieko jis nepripažino, o tik pareiškė, kad Bidenas laimėjo suklastodamas rinkimus. O toks pareiškimas nėra pripažinimas Bideno pergalės. Trumpas nesiruošia pasiduoti ir viskas dar priešakyje.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. juju    -  2020-11-16, 13:51

    Beje, Donaldas Trampas, pripažinęs Džo Baideno pergalę – pasiduoti nežada. Jis pareiškė, kad ta pergalė tik „Fake žiniasklaidos“ puslapiuose.TUO PUIKIAI PASAKYTA, KAD JIS NEPRIPAŽYSTA demokratų atstovo laimėjimo, kadangi triukas rinkiminis nešvarus…..

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...

jau ir moteru,skelbia Ukraina,o mums - musu "svietejai" meluoja,kad Rusija! Beje,noriu pasveikinti ukrainiecius Europoje! Naujasis...

Nuolat stiprina kontrole,o vogti milijonus - kasdien lengviau!...