infa.lt

Ispanija: Turintys kitokią nuomonę nei oficiali – bus baudžiami

10 lapkričio
07:20 2020

Mergina su kauke

Neįtikėtinai dideliu greičiu Ispanija pajudėjo totalios informacijos valdymo sistemos kūrimo link. Kitais žodžiais – VISUOTINĖS CENZŪROS įvedimo link. Taigi labai greitai Orvelo aprašytas totalus informacijos valdymas Ispanijoje greitai taps realybe.

Stebėtina, kaip meistriškai Ispanijos valdžia manipuliuoja Bendruoju ES komunikatu „2020- 2024 m. ES žmogaus teisių ir demokratijos veiksmų planas“. Jame matome aiškiai išdėstytą tekstą:

„Žmogaus teisėms ir demokratijai iškilo didelis pavojus visose pagrindinėse laisvėse, pvz., žodžio ir susirinkimų laisvei, žiniasklaidos laisvei…ir t.t.“. Na lyg ir viskas aišku.

Tačiau man trūksta fantazijos suprasti, kaip Ispanijos vicepremjerė Carmen Calvo, oficialiai deklaruodama, kad remiasi šiuo komunikatu, veikia priešinga linkme – t.y. visuotinės cenzūros įvedimo keliu.

Taigi nuo pradžių:

2020 m. rugsėjo 15 d. Ispanijos ministrų taryba patvirtino Demokratinės atminties įstatymo projektą, kuriuo remiantis bus baudžiami tie, kurie nesutinka su oficialia šalies pilietinio karo istorijos versija.

Dabar Ispanija pradėjo orveliškos Tiesos ministerijos steigimo procesą. Ispanijos vicepremjerė Carmen Calvo ką tik paskelbė Nacionalinio saugumo tarybos patvirtintą „Veiksmų prieš dezinformaciją procedūrą“.

Socialistų ir komunistų suformuota vyriausybė planuoja galingą išpuolį prieš visas žiniasklaidos priemones, neatitinkančias jos interesų ir persekiojimą tų, kurie jos manymu, skleidžia netikras žinias.

Oficialus valstybinis leidinys (Boletín Oficial del Estado, BOE) 2020 m. lapkričio 5 d. paskelbė, kad „prieiga prie teisingos ir įvairios informacijos yra vienas iš ramsčių, palaikančių demokratinę visuomenę“.

„Valstybinės institucijos ir administracijos turi užtikrinti tokią prieigą, nes tai yra priemonė, leidžianti piliečiams susidaryti nuomonę įvairiais politiniais ir socialiniais klausimais“.

Saviraiškos laisvė turi būti sustiprinta „tiriant žiniasklaidos laisvę ir pliuralizmą“.

Nors saviraiškos laisvė ir teisė į informaciją yra įtvirtintos Konstitucijoje kaip pagrindinės teisės, valstybė nuo šiol bus atsakinga už kovą prieš „sąmoningos, sitemingos ir plataus masto dezinformacijos, kuria siekiama paveikti visuomenę dėl savanaudiškų ir paremtų melu priežasčių, sklaidą“.

Tuo tikslu buvo iškeltos šios užduotys:

• Identifikuoti ir nurodyti šioje sistemoje dirbsiančias valdžios institucijas, organus ir agentūras.

• Nustatyti prevencijos, aptikimo, išankstinio perspėjimo, analizės, reagavimo ir vertinimo lygius.

• Apibrėžti konkrečias užduotis, susijusias su lygiais, nustatytais kovojant su dezinformacija.

• Apibrėžti keitimosi informacija strateginius, operacinius ir techninius lygius.

• Nustatyti procedūros įgyvendinimo ir veikimo vertinimo mechanizmus.

• Apibrėžti dezinformacijos įvykių nustatymo, analizės ir valdymo metodiką.

• Nacionalinei kovos su dezinformacija strategijai parengti ir peržiūrėti, parengti darbo grupių struktūrą ir sudėtį.

Siekdama įgyvendinti šį cenzūros projektą, Calvo prašys pagalbos iš tokių organizacijų kaip: Nacionalinio saugumo taryba, Situacijų komitetas, Valstybės sekretoriatas spaudai, Nuolatinė komisija prieš dezinformaciją, kompetentingos valdžios institucijos, privatus sektorius bei pilietinė visuomenė.

Sistema veiks nacionaliniu lygiu, kad nustatytų nedidelio poveikio dezinformacijos kampanijas, kurios gali būti susijusios su informacija apie Europos Sąjungą.

Bendradarbiaudamas su Strateginės komunikacijos skyriumi (StratComs), daugiausia dėmesio bus skiriama dezinformacijos įvykių nustatymui ir analizei, ypač tų, kurie turi glaudų ryšį su Ispanija arba daro jai akivaizdų poveikį.

Keitimasis gerąja patirtimi ir procedūromis su kitomis ES narėmis darbo grupėse padės geriau nustatyti ir analizuoti dezinformacijos kampanijas.

Valstybės sekretoriatas spaudai bus vienintelis organas, vykdantis keitimąsi informacija apie dezinformacijos kampanijas per ES greitojo įspėjimo sistemą (RAS).

Siekiant paremti sprendimų priėmimą politiniu lygmeniu, informacija bus keičiamasi per sekretoriatą. Už tolesnį sprendimų priėmimą ir koordinavimą politiniu lygiu bus atsakinga Nacionalinio saugumo taryba.

Jei jums tai atrodo dviprasmiška ir orveliška – jūs esate teisus. Gražūs žodžiai negali paslėpti tikrųjų suinteresuotų asmenų ketinimų, demokratiją pamažu paverčiančių diktatūra.

Koronaviruso pandemija yra puikus pasiteisinimas, toliau ribojant pagrindines teises. Kaip parodė neapykantos kampanija prieš Donaldo Trumpo perrinkimą, Vakarai atsisako kai kurių savo švenčiausių principų ir nebegali teisėtai kritikuoti Kinijos, Irano ar Rusijos.

Politiškai korektiška cenzūra tapo norma daugelyje šalių, kurios prisistato laisvę mylinčiomis ir mėgsta kitiems pamokslauti, ką daryti ir kaip tvarkyti savo reikalus. Tokia akivaizdi veidmainystė stebina ir tuo pačiu metu kelia nerimą!

Šios problemos jau nebegalima vertinti kaip hipotetinės grėsmės, kuri gali iškilti ateityje.

Akivaizdu, kad Ispanijos „gerąją patirtį“ labai greitai perims ir kitos ES šalys. Lietuva bus be abejo viena iš pirmųjų.

Ar tik neteks prisiminti knygnešių laikų? Dabar prieš laisvą žodį aktyviai kovoja Google, Youtube, Facebook, Twitter bei didžiulės „faktų tikrintojų“ armijos. Jie jau dabar labai aktyviai stebi, trina arba blokuoja bet kokią su oficialia nesutampančią nuomonę (formuojamą milijardierių ir giluminę valstybę kontroliuojančių asmenų, kuriems mes esame „tik darbo jėga“). O dabar į šį „darbą“ greitai įsijungs ir ES šalių vyriausybės, turinčios realias galimybes nubausti kitaip galvojančius.

Iš kitos pusės, gal ir gerai, kad kitos nuomonės nebus, o bus vienintelė teisinga…. Praeis metai ar kiti ir mes, visi paveikti „teisingos žiniasklaidos“ jau galvosime vienodai. Neliks nei konfliktų, nei ginčų nei nepasitenkinimo. Išvešės tautų draugystė ir Gerovės ES… o gal net Gerovės Pasaulis.

Papildomos nuorodos:

https://ec.europa.eu/transparency/regdoc/…PDF

https://ec.europa.eu/transparency/regdoc/rep/…PDF

Medžiagą, pagal flying-dutchman.net parengė Kęstutis Krikštaponis

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 266

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...