infa.lt

Ekonomikos ir inovacijų ministerija jau gali rengti pagalbos verslui priemones – Vyriausybė pasitarime pritarė kriterijams

04 lapkričio
17:50 2020

Biudžetas, pinigai

Vyriausybei pasitarime pritarus siūlymui nuo lapkričio 7 d. paskelbti karantiną šalyje ir pradedant taikyti ribojimus įvairioms ūkio veikloms, kartu buvo pritarta Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlomiems kriterijams dėl paramos verslui skyrimo.

Atsižvelgiant į kriterijus Ekonomikos ir inovacijų ministerija kartu su Socialinės apsaugos ir darbo ministerija rengs veiklų sąrašą, į kurį patenkančios labiausiai nuo Covid-19 pandemijos nukentėjusios įmonės galės pasinaudoti paramos priemonėmis.

Ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius sako, kad šis žingsnis leis sparčiau rengti priemones verslui antros COVID-19 bangos metu.

„Pritariu šiam Vyriausybės pasitarime žengtam žingsniui, kuris pagaliau ministerijoms suteikia galimybes toliau rengti pagalbos verslui priemones. Atsižvelgdami į du kriterijus – kad įmonės apyvarta per 6 mėnesius krito 30 ir daugiau proc., palyginti su tuo pačiu parėjusių metų laikotarpiu, ir kad tokį apyvartos kritimą patyrusių įmonių sektoriuje yra ne mažiau negu 40 proc. – kartu su Socialinių reikalų ir darbo ministerija ir Valstybine mokesčių inspekcija rengsime veiklų sąrašą. Kriterijai yra atspirties taškas, nors, žinoma, dar teks padirbėti ir su socialiniais partneriais: verslo asociacijomis, rengiant priemonių aprašus, ir su Finansų ministerija, ieškant lėšų verslui gelbėti“, – sako ministras R. Sinkevičius.

Preliminariai subsidijoms reikėtų apie 80 mln. eurų, o antrajai priemonei – lengvatinėms paskoloms – apie 30 mln. eurų. Tikimasi lėšų tam numatyti kaip galima greičiau, kad suderinus visus kilusius klausimus gruodį įmonės jau gautų paramą.

Pagalba galinčių pasinaudoti įmonių EVRK2 sąrašas, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymu, galėtų būti sudaromas pagal apyvartos kritimą, kai jis sudaro daugiau negu 30 proc. ir kai jį patiria 40 proc. tam tikrą veiklą vykdančių įmonių. Tokius duomenis pateiks VMI. Šių kriterijų taikymas, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos nuomone, yra tikslingesnis ir pasiektų labiausiai nuo COVID-19 nukentėjusias įmones. Sąrašas irgi būtų tvirtinamas lanksčiai, atsižvelgiant į besikeičiančią situaciją.

Pasak ekonomikos ir inovacijų ministro R. Sinkevičiaus, planuojama, kad pasinaudoti pagalba galėtų visos įmonės nepriklausomai nuo dydžio. Svarstoma, kad subsidijos dydžiai galėtų būti 30 arba 50 proc. nuo pernai sumokėto GPM. Skaičiuojama, kiek šiam tikslui reikėtų lėšų.

Lengvatines paskolas labiausiai paveiktoms veikloms gautų individualiai vertinamos įmonės pagal jų finansinę būklę. Paskolos dydis galėtų siekti iki 300 tūkst. eurų. Galutinį sprendimą dėl priemonių turės priimti Vyriausybė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 41

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....