infa.lt

Jolanta Blažytė. Kas tie mokslininkai?

29 spalio
07:20 2020
Jolanta Blažytė

Facebook nuotr.

Tai ar tu netiki mokslu?“ -kartais iš savo pašnekovų sulaukiu panašių priekaištų…

Atsakau: aš labai tikiu mokslu. Bet tik tuo, kuris tarnauja visuomenės interesams ir žmonių sveikatai, bet ne tuo kuris yra nulenkęs nugarą prieš visagalį dolerį ar eurą. Tokia jau ta nūdienos situacija, kad mokslas nelygus mokslui.

Štai eilinį kartą publikuoju eilinį straipsnį apie bevielio ryšio technologijų žalą žmonių sveikatai. Prestižinio Indijos Mizoram (steigėjas Indijos vyriausybė) universiteto mokslininkų grupė nustatė, kad tie žmonės, kurie gyvena prie mobilaus ryšio antenų arčiau, nei 80 metrų patiria kur kas didesnius DNR pažeidimus (sąlygojančius puokštę ligų, tame sk. ir onkologinių), nei tie, kurie gyvena toliau, nei 300 metrų.

Tyrimas yra publikuotas mokslinių tyrimų bazėje Electromagnetic Biology and Medicine.

Beje, elektromagnetinė spinduliuotė šiame tyrime niekur neviršijo Indijos vyriausybės nustatytų normų, kurios yra net 10 kartų mažesnės, nei Lietuvoje.

Toliau žvelgiu į Lietuvą ir čia planuojamą diegti 5G ryšio technologiją. Šiai technologijai reikalingi mobilaus ryšio mazgai (small cells) bus išdėstyti 50-100 metrų atstumu, o leidžiama elektromagnetinė radiacija bus 10 kartų didesnė, nei Indijoje.

Tai štai kaip gaunasi: Indijoje gyventi prie mobilaus ryšio antenų arčiau nei 80 metrų yra labai pavojinga, Lietuvoje – labai saugu. Indijoje 1W/m2 spinduliuotė nėra saugi, o Lietuvoje – net 10 kartų didesnė (10W/m2) spinduliuotė yra labai saugi.

Negana to toks tūlas valdininkas ir NVSPL vedėjas Marius Urbonas, kuris šiaip jau yra atsakingas už Lietuvos žmonių sveikatą, sako, kad viskas yra atvirkščiai – kuo arčiau mobilaus ryšio antena, tuo yra saugiau.

Pasiūlius šiam piliečiui mobilaus ryšio anteną pasistatyti sau ant galvos ir po kelių metų išmatuoti jos „teigiamą“ poveikį sveikatai, Marius Urbonas nepuolė skaityti jokių mokslinių tyrimų, tačiau nubėgo į Žurnalistų etikos komisiją ir pasiskundė, kad yra labai įžeistas.

Beje, šis tūlas valdininkas visiškai neprieštaravo, kai Lietuvoje, vardan 5G technologijos diegimo, elektromagnetinės radiacijos normos būtų padidintos net 10 kartų – iki 10W/m2. Argumentas – jis remiasi tokios privačios „kontoros“, kaip ICNIPR rekomendacijomis.

Apie tai, kad ši kontora yra apsėsta lobistų kišenėse sėdinčių „mokslininkų“, minėjau anksčiau, besiremdama nepriklausomų mokslininkų atliktais tyrimais ir jų adresuotais skundais į Europos Komisiją.

O štai jeigu pažvelgtume į Indijos situaciją, tai 2012 metais šios šalies vyriausybė veikė atvirkščiai, nei Lietuvos – elektromagnetinės radiacijos normas sumažino 10 kartų, nei rekomenduoja ICNIRP (iki tokių, kokios anksčiau buvo Lietuvoje).

Indijos vyriausybė tuomet atsižvelgė į mokslininkų įrodymus, kad elektromagnetinė spinduliuotė yra labai pavojinga žmonių sveikatai. Beje, nenustebsiu, jei koks nors Lietuvos influenceris patvirtins, kad milijardą gyventojų turinčią Indiją valdo „acto garintojai“ ar „plokščiažemiai“.

Šokiruoja ir tai, kad Lietuvoje tokiomis arkliškomis elektromagnetinės radiacijos dozėmis bus švitinami ir vaikų darželiai ir mokyklos ir gyvenamieji namai. Dauguma pasaulio šalių ir jų atskirų regionų jau išsikovojo, kad 5G diegėjai su savo „small cells“ nelįstų bent jau prie gyvenamųjų namų ar vaikų ugdymo įstaigų.

Lietuvoje, deja, šiuo klausimu ramu, nes visi dabar užsiėmę savo „koronomis“.

Ir Lietuvoje, skirtingai nei daugelyje pasaulio šalių, deja, nėra jokių organizacijų, kurios gintų vaikų teises nuo 5G iniciatorių. (Šiaip jau mėgstame ginti visus ir nuo visko, išskyrus vaikus nuo vėžį sukeliančios radiacijos).

šaltinis: (Facebook)

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 505

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Hm    -  2020-10-29, 16:38

    Belieka tik pritarti ir palaikyti…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. toma    -  2020-11-07, 12:34

    o tai dabar 4G koks jau skirtumas didelis??

    Atsakyti į šį komentarą
    • regis    -  2020-11-07, 16:44

      iš techninės pusės didžiulis. Antraip net nesiimtų nieko keisti. Papildomai, žiniai, vėžiu susirgimų skaičius auga nuolat. Čia iš dalies gali būti tų papildomų G įtaka. Nes spinduliuotės leidžiamos normos nuolat auga.

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...