infa.lt

Kalnų Karabachas: karas nesiliauja

30 rugsėjo
08:14 2020
Karas Karabache

youtube kadras

Armėnija antradienį pranešė, kad Turkijos naikintuvas F-16 numušė vieną iš jos kovinių lėktuvų – atakuojantį naikintuvą Su-25, kuris dengė Azerbaidžano aviacijos veiksmus ir bepiločius orlaivius, užpuolusius armėnų gyvenvietes Vardenį, Metsą Masriką ir Sotką. Pilotas žuvo. Prie viso to Turkijos naikintuvas buvo Armėnijos oro erdvėje. Šalies gynybos ministerija tvirtina, kad jis pakilo iš Azerbaidžano Gandžos oro uosto.

Turkija paneigė šią informaciją, teigdama, kad jos naikintuvas armėnų Su-25 nenumušė. Ankarą taip pat palaikė Baku: Azerbaidžano gynybos ministerija pareiškė, kad jos radarų sistemoje nėra informacijos apie orlaivio Su-25 pakilimą iš Armėnijos teritorijos.

Aktyvūs karo veiksmai tarp Armėnijos ir Azerbaidžano dėl Kalnų Karabacho tęsiasi jau trečią dieną. Savo apsilankymo Graikijoje metu JAV valstybės sekretorius Mike’as Pompeo pareiškė:

„Mes su užsienio reikalų ministru (Graikijos) taip pat palietėme Kalnų Karabacho konfliktą, – abi šalys turi nutraukti konfliktą ir bendradarbiauti su Minsko grupės vadovais, kad kuo greičiau grįžtų prie konkrečių derybų”.

Azerbaidžane ir Armėnijoje buvo įvesta karo padėtis ir paskelbta mobilizacija. Šalys praneša apie didėjantį žuvusiųjų ir sužeistųjų skaičių, įskaitant civilius gyventojus.

Padėtis Kalnų Karabache paaštrėjo rugsėjo 27 d. Azerbaidžanas tvirtina pradėjęs kontrpuolimą, reaguodamas į savo teritorijos apšaudymą iš Kalnų Karabacho. Nepripažintos respublikos ir Jerevano valdžia neigia šaudymo faktą ir teigia, jog neįmanoma paruošti didelio masto puolimo per tokį trumpą laiką, o Azerbaidžanas ir Turkija jį rengia jau nuo liepos, savo bendrų manevrų metu.

Antradienį Azerbaidžano ir Armėnijos lyderiai atmetė pasiūlymą dėl taikos derybų, kaltindami vienas kitą trukdymu dialogui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 170

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...