infa.lt

Keičiasi reikalavimai dėl kaukių dėvėjimo kavinėse

19 rugsėjo
10:06 2020

SAM vadovas vakar savo socialinio tinklo paskyroje pranešė apie pasikeitusį požiūrį ir reikalavimus į kaukių dėvėjimo peripetijas kavinėse ir kitose viešojo maitinimo įstaigose. Tiesa, tie pasikeitę reikalavimai iki šiol niekur oficialiai nepaskelbti. Kažkodėl.

Nuo šiol sėdint prie baro ar stalo, pasak A. Verygos, klientams nebebus privaloma dėvėti kaukių ar kitų veido apsaugos priemonių.

Tačiau visa kita nepasikeitė – prieš įeidami į maitinimo įstaigą lankytojai privalės išsitraukti iš kišenės kaukę ir ją dėvėti iki tol, kol bus pasodinti prie stalelio ar baro. Tada kaukę nusiimti bus laikoma saugu.

Tai galios, tvirtina operacijų vadovas, einant ir į pastatų vidų ir į lauko kavines. Kitaip tariant, reziumuoja Aurelijus Veryga, „įeiti ir išeiti reikia su kauke ar kita veido apsaugos priemone, o sėdint prie stalo ar baro – nebūtina jos dėvėti”.

Jis paaiškino, kad šis pakeitimas inicijuotas išgirdus „žmonių pateiktus SAM siūlymus ir įvertinus jų patiriamus nepatogumus, kai prie stalo reikėdavo būti su kauke, kol nevalgai ar ko nors negeri.”

Operacijų vadovas priminė, apie dėl kaukių dėvėjimo reikalavimų taikymo išimtis negalią turintiems žmonėms, dėl savo negalios negalintiems dėvėti burną ir nosį dengiančių apsaugos priemonių, ir pateikė pavyzdį, kad be kaukių gali būti turintieji kvėpavimo, psichikos, autizmo spektro sutrikimų ir kt., jei sveikatos būklė neleidžia jų dėvėti.

Žinoma, jei žmogaus negalia (tarkim, judėjimo) leidžia naudoti kaukę, tai tą ir reikėtų daryti, – naujų reikalavimų pristatymą užbaigė ministras Aurelijus Veryga.

infa.lt primena kad iki šiol žmonės privalėjo kaukę užsidėti prieš įeinant į kavinę ar kitą viešojo maitinimo įstaigą, ir net sėdėdami prie staliuko ir baro negalėjo jos nusiimti, kol įstaigos aptarnaujantis personalas neatnešdavo valgių ar/ir gėrimų.  Tik tada buvo galima nusiimti kaukes ir sėdėti su jomis iki kol bus valgoma ar ant stalelio stovės gėrimai. Tačiau, užsimanius atsikelti nuo stalelio ir eiti, sakykim, į tualetą – reikėdavo vėl užsidėti kaukę, nors aplink prie stalelių sėdėdavo žmonės be kaukių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 258

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Jolita    -  2020-09-20, 10:57

    Absurdų Lietuva. Latvijoje niekas niekur nedėvi kaukių ir „serga” mažiau, nei lietuviai…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Anonimas    -  2020-09-20, 11:27

    Deguonies trūkumas, CO2 daugėjimas organizme, kad kompensuiti / gauti daugiau deguonies organizmas hyperventiliuojais, smarkiau plaka šitdis, prasideda prakaitavimas, galvos svaikimas, keičiasi kraujo pH (acidozė), didėja rūgštingumas (susergama, sergama). Neserga šarminis organizmas. Deguonies trūkumas ir pakilusi kūno temperatūra kenkia visiems organams.
    Acodozės atveju, kraujo pH pakitus iki 6,8 – mirštama.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....

Ateis laikas ir mes turėsime kompensuoti Rusijai tuos mažvaikių sprendimus. Tik jų pėdsakai bus ataušę....

Apie kiekvieną žymų žmogų internete pilna "teisybės" ir jos skleidėjų. Kam tas apskritai daroma? Kokia...

A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...