infa.lt

Startuolis Redefine Meat pardavinės spausdintuvus didkepsnių gamybai

03 rugsėjo
09:30 2020

Užuot pardavinėjusi iš augalinės maltos mėsos pagamintus mėsainius, bendrovė ketina prekiauti prietaisais, skirtais spausdinti skaniausiems ir brangiausiems pilniems jautienos gabalams spausdinti. Ko, tarp kitko, šiandien niekas nedaro rinkoje. Idealiu atveju spausdintuvai galės imituoti bet kokią mėsą savo tekstūra ir skoniu, tačiau iš sojos pupelių ir žirnių. Metų pabaigoje pirmieji tokie spausdintuvai pasirodys restoranuose Izraelyje, Vokietijoje ir Šveicarijoje.

Izraelio startuolis „Redefine Meat“ pretenduoja užimti savo vietą augančioje dirbtinės mėsos rinkoje. Tačiau skirtingai nei konkurentai, bendrovė neplanuoja išleisti mėsainių ar dešrų, pagamintų iš gyvūninės mėsos pakaitalų. Jų tikslas – pilno dydžio didkepsniai (steikai), taip pat „mėsa“ rostbifui, griliui ar troškinimui, rašo BI. „Norime pakartoti ar padaryti dar geriau viską, ką suteikia gyvūnai“, – sakė „Redefine Meat“ vadovas Eshkharas Ben-Shitritas.

Startuolio „Redefine Meat“ verslo modelio pagrindas yra pramoniniai maisto spausdintuvai, kuriuos „Redefine Meat“ ketina parduoti dirbtinių kepsnių gamintojams visame pasaulyje, rašo BI. „Idėja – pakeisti karvę. Kiekvienas mūsų aparatas per dieną gali pagaminti tiek produkto, kiek visa karvė, sverianti apie 250 kg“, – paaiškino Ben-Shitritas.

Steikas buvo pasirinktas pagrindiniu „Redefine Meat“ produktu ne veltui – mėsos pramonėje didžiausią pelną duoda išpjovos. Technologas Aleksejus Tomsovas paaiškino, kad kelias į sėkmę – tai sukurti tokį patį skonį ir tekstūrą kaip tradicinė mėsa, bet be jos trūkumų.

Receptūroje, vietoj riebalų, kraujo ir skaidulų – soja ir žirniai, kokosų ir saulėgrąžų aliejus bei kiti ingredientai, kurių visą sąrašą bendrovė laiko paslaptyje. Žinoma tik tiek, kad jie visi yra augalinės kilmės.

Kol kas bendrovė neatskleidžia kiek kainuos jų maisto spausdintuvai. Technologijų kūrėjų užduotis yra sulyginti dirbtinių kepsnių kainas su tikraisiais. Tikimasi, kad produktai bus pristatyti 2020 m. pabaigoje aukštųjų technologijų restoranuose Izraelyje, Šveicarijoje ir Vokietijoje.

Tiesa, dabar „Redefine Meat“ spausdintuvai kepsnius spausdina lėtokai – daugiausia 6 kg per valandą. Kitais metais bendrovė planuoja išleisti naujos kartos aparatus, kurie veiks greičiau, tiekdami iki 20 kg per valandą.

Manoma, kad dirbtinės mėsos gamyba yra žymiai ekologiškesnė, reikalauja mažiau vandens ir energijos, o šiltnamio efektą sukeliančių dujų išskiria mažiau nei gaunant gyvulinės kilmės mėsą. „Redefine Meat“ vadovas be bereikalingo kuklumo savo produktą vadina „geriausiu būdu nugalėti klimato kaitą ir tiekti sveikesnį maistą visiems planetos gyventojams“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 458

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...