infa.lt

Šį kartą amerikiečiai neša demokratiją patys sau

27 rugpjūčio
09:30 2020
Joe Bidenas, Donaldas Trampas

infa.lt montažas

Neseniai, rugpjūčio 20 d., buvęs JAV prezidentas Barackas Obama prakalbo apie D.Trampą, apkaltinęs jį griaunant Amerikos demokratiją ir savo kreipimesi į Amerikos žmones ragino juos balsuoti ne už Donaldą Trampą, o už Joe Bideną, rašo haber7.com portalas

„Neleiskite jiems atimti jūsų demokratijos“, – sakė buvęs prezidentas.

B. Obama jau ir anksčiau yra išreiškęs panašius kaltinimus D.Trampui. 2018 m. jis pasakė: „D.Trampas kelia grėsmę demokratijai“. Tačiau neseniai jo pasakyti žodžiai sukėlė daug platesnį atgarsį Amerikos žiniasklaidoje.

Beveik visos žiniasklaidos priemonės pabrėžė, kad artėjant lapkričio rinkimams B. Obama įspėja apie demokratijos praradimą.

Praėjus dienai, rugpjūčio 21 d., buvo paskelbtas pareiškimas iš Karterio centro, priklausančio Jimmy’ui Carteriui, kuris, kaip ir Obama, yra buvęs JAV prezidentas nuo demokratų partijos.

Daugelį metų ši organizacija siuntė stebėtojus į rinkimus tose šalyse, kur, pasak amerikiečių, „nėra demokratijos“, vertinama šių rinkimų skaidrumą.

Tai štai, šį kartą „Carter Center“ paskelbė stebėsiantis JAV prezidento rinkimus, numatytus lapkričio 3 d. Kitaip tariant, amerikiečiai pirmą kartą išsiųs stebėtojus į savo pačių rinkimus, ir tai buvo paskelbta viešai.

Karterio motyvas yra labai paprastas – JAV rinkimai turėtų būti skaidrūs. Ir jei lapkričio 3 d. rinkimai bus palikti be priežiūros, jie bus toli gražu ne skaidrūs ir sukels pasekmes, kurios visiškai sunaikins demokratiją. Todėl toks įsikišimas yra būtinas.

Kitą dieną po „Carter Center“ sprendimo, rugpjūčio 22 d., pasirodė 84 metų D.Trampo sesers Maryanne Trump Barry pokalbio garso įrašas.

Įrašuose, kurių turinį pirmą kartą paskelbė „The Washington Post“, D.Trampo sesuo telefonu kalbasi su dukterėčia ir vadina brolį prezidentą melagiu. Be to, dabartinio JAV prezidento sesers pašnekovė praėjusį mėnesį išleido knygą, kurioje ji aštriai kritikuoja Amerikos lyderį.

Kitą dieną po garso įrašų paskelbimo, rugpjūčio 23 d., Viskonsine, baltoji policija į nugarą sušaudė juodaodį vyrą, ir sunkiai jį sužeidė.

Praėjusią savaitę Luizianoje baltieji policijos pareigūnai nušovė juodaodį įtariamą teisės pažeidimu. Filmuota medžiaga apie šį nužudymą buvo paskelbta žiniasklaidoje tą pačią dieną kaip ir policijos smurtas Viskonsine.

Įtampa vėl išaugo, šalyje tvyro nerimas dėl įvykių, panašių į vykusius po George’o Floydo nužudymo, pasikartojimo. Artėjant rinkimų dienai, didėja spaudimas D.Trampui. Aštri reakcija kyla iš jo konkurentų – demokratų, ir iš šeimos ir iš gatvės.

Kai kurie amerikiečiai, norėdami atsikratyti D.Trampo, netgi pradėjo žadėti „į savo šalį įnešti demokratiją“. O, jei jie negalės jo atsikratyti? Atsakymą į šį klausimą pateikė Billas Gatesas, taip pat žinomas dėl savo teorijų pandemijos atžvilgiu.

„Net jei D.Trumpas pralaimės rinkimus ir Bidenas taps prezidentu, padėtis nepagerės”, – sakė Bilas Geitsas.

Atsakydamas į klausimą, kas bus, jei laimės Joe Bidenas  …

Jei nacionalistas Donaldas Trampas pralaimės rinkimus globalistams demokratams, šįkart į gatves išeis dešinieji, konservatyvūs D.Trampo šalininkai, kurių ilgą laiką nesimatė.

Akivaizdu, kad Jungtinėse Valstijose ir po rinkimų, taip pat kaip ir prieš juos, ir toliau išliks aukščiausia įtampa.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 193

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...