infa.lt

„A. Veryga atsakė, jog „dalis žmonių tiesiog bijo eiti pas medikus, todėl ir negauna paslaugų“, – teigia liberalai

18 rugpjūčio
17:07 2020

SAM nuotr.

Susitikime su Liberalų sąjūdžio frakcijos nariais sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga į daugumą klausimų atsakė abstrakčiai, tikslių duomenų negalėjo pateikti net ir perklausiamas. O dėl sutrikusių medicinos paslaugų kaltino tiek žmones, tiek ligonines. Taip pat sakė esąs bejėgis prieš kolegas „valstiečius“, atvirai palaikančius sąmokslo teorijas dėl COVID-19.

„Šiandien dar kartą stebėjome, kiek daug ministras išmoko per nuolatines spaudos konferencijas. Į dalį pacientams svarbių klausimų atsakymų negavome, todėl teks perklausti raštu. Apmaudu, kad ministras vis dar kaltina visuomenę ir medikus dėl sutrikusios sveikatos sistemos. Ministrui nederėtų taip nusimetinėti atsakomybę“, – apie susitikimą sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnė, Liberalų sąjūdžio pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Jai pritarė ir Simonas Gentvilas, mėginęs ministro išklausti, kiek apsaugos priemonių nupirkta jau dabar, ir kada ministerija pradės skelbti tikslius duomenis apie epidemijos lygį bei priemonių kiekius.

„Ministras sugebėjo tik atsakyti, kad apie priemonių rezervą atskleisti duomenų negali, o duomenis apie esamą situaciją ministerija turi. Taip ir liko neaišku, kodėl tų duomenų ministerija ar Vyriausybė negali pateikti viešai ir taip, kad juos būtų lengva rasti kiekvienam“, – stebėjosi Seimo narys.

Juozo Baublio paklaustas, kada žmonėms medicinos paslaugos bus prieinamos plačiau ir kada gydymo įstaigos gaus ministerijos pažadėtas kompensacijas dėl išlaidų karantino metu, A. Veryga atsakė, jog „dalis žmonių tiesiog bijo eiti pas medikus, todėl ir negauna paslaugų“. O kalbėdamas apie ligoninių išlaidų kompensavimą akcentavo, jog „nežinia, ko tos ligoninės prisipirko, kol nebus patikrinta, lėšų mokėti niekas neskubės“.

A. Veryga sulaukė klausimų ir dėl savo kolegų, „valstiečių“ Seimo narių Algimanto Kirkučio ir Dainiaus Kepenio pareiškimų, palaikančių „antivakserių“ sąmokslo teorijas.

Gintaras Vaičekauskas su S. Gentvilu klausė, kiek ilgai A. Veryga, kaip ministras, toleruos viešai išsakomas nesąmones.

„Man nerimo jų kalbos nekelia, aš su jais susikalbu. Jeigu jums labai reikia, atsakysiu – jų pozicijai nepritariu, bet uždrausti jiems kalbėti, ką jie nori, neturiu galių“, – prisipažino ministras. Jis taip pat sakė nematąs nieko blogo, kad minėti „valstiečiai“ užima reikšmingus postus Seimo komitetuose.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 135

Žymos:

Atsiliepimų 8

  1. anoniminis    -  2020-08-18, 18:38

    visai jau nusisneka zmogelis arba meluoja ir nerausta.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Pensininke    -  2020-08-18, 19:13

    Slykstus melavimas, Akmenes rajone dauguma rizikos grupeje esantys gydytojai „gydo” telefonu ir , pablogejus sveikatai, pataria skambinti i greitaja pagalba.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Tai kad    -  2020-08-18, 20:02

    Negalima pakliūti pas gydytojus. Prie poliklinikos durų stovi moterys, panašios į ufonautus ir siunčia toliau. Tai yra visiškas sveikatos apsaugos sistemos kolapsas,

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Išpuiko    -  2020-08-19, 07:18

    Ponas ministeris matyt ne Lietuvoj gyvena kad nežino kokia padėtis

    Atsakyti į šį komentarą
  5. ?    -  2020-08-19, 10:17

    Įdomu,kiek dar laiko ministras tęs „kaukių Balių” ir šokdins žmones dėl kaukių- iki Užgavėnių ar dar ilgiau?. Ir kiek dar laiko žaisime „Kvazi pandemiją”?

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Brita    -  2020-08-19, 10:24

    Kaip galima taip žiurint žmonems į akis meluoti.Ir dar sveikatos ministras.

    Atsakyti į šį komentarą
  7. Bet    -  2020-08-19, 20:40

    Jis dar vis tikisi, kad jo ateitis būs šviesi ir neteks už savo darbelius atsakyti.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...