infa.lt

Baltarusijos sveikatos ministerija suskaičiavo du žuvusius gatvės protestų metu

18 rugpjūčio
08:14 2020

REUTERS

Per protesto akcijas, praėjusias Baltarusijos miestuose, žuvo du žmonės, dar 158 yra ligoninėse, praneša TUT.BY su nuoroda į šalies sveikatos ministrą Vladimirą Karaniką. Pasak ministro, trys nukentėję yra sunkios būklės.

Anksčiau buvo pranešta apie 34-erių Aleksandro Taraikovskio ir 25-erių Aleksandro Vichoro mirtį. Pirmasis žuvo Minske, antrasis – Gomelyje. Be to, pasak tyrėjų, Vichoras mirė po sulaikymo, esą dėl narkotikų perdozavimo.

Kai patys gydytojai pareikalavo, kad jiems būtų leista patekti pas sulaikytuosius, laikomus teisės pažeidėjų izoliavimo centre, Karanikas teigė, kad gydytojai jau apžiūrėjo šešis nukentėjusiuosius, patvirtinęs, kad iš izoliatorių buvo paimta kažkiek žmonių, patyrusių traumas ir sumušimus.

Po rugpjūčio 9 d. Baltarusijoje vykusių prezidento rinkimų, šalyje prasidėjo masiniai protestai. Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, buvo sulaikyta apie 7 tūkst. žmonių. Tuo pat metu Generalinė prokuratūra tvirtina, kad „beveik visi“ buvo paleisti.

Po to, kai jie buvo paleisti, šimtai žmonių pasakojo apie mušimus ir kankinimus laikinojo įkalinimo įstaigose. Taip pat pranešama, kad 81 žmogus dingo be pėdsakų.

Prieš tai Minske buvo surengta demonstracija, kurioje dalyvavo per 200 tūkst. žmonių. Šalies vidaus reikalų ministerija suskaičiavo kelias dešimtis tūkstančių.

Gydytojos pasakojimas apie sulaikymą:

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 69

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...