infa.lt

Minske tūkstančiai žmonių atsisveikino su žuvusiais protestų metu

15 rugpjūčio
20:27 2020

Foto: REUTERS

Šiandien Minske buvo surengta atsisveikinimo ceremonija su Aleksandru Taraikovskiu, kuris mirė rugpjūčio 10 d. vykstant protesto procesijai netoli Puškinskajos metro stoties. Čia, tragedijos vietoje, susirinko žmonės gedulo akcijai.

34-erių vyro šeima paprašė norinčių atsisveikinti su Aleksandru atvykti į Puškino, o ne į laidojimo salę Olševsko gatvėje, kur susirinko jo artimieji. Nepaisant to, kaip rašo leidinys „Belsat“, žmonės Olshevskio gatvėje išrikiavo dviem eilėmis iš abiejų gatvės pusių – su gėlėmis ir balta-raudona-balta vėliavomis.

Baltarusijos vidaus reikalų ministerija teigia, kad Aleksandras Taraikovskis mirė bandydamas mesti sprogstamąjį įtaisą į teisėsaugos pareigūnus – tariamai jis sprogo rankoje.

Vyro artimieji ir pažįstami netiki šia versija. Peržiūrint vaizdo įrašą kadrais (video įrašas žemiau ↓↓↓), matomas saugumo pajėgų šūvio plykstelėjimas, po kurio protestuotojas susvyruoja ir krenta ant šono.

Tuo tarpu tapo žinoma apie kito žmogaus mirtį – sulaikytas po protesto Gomelyje rugpjūčio 9 d. 25 metų Aleksandras Vichoras protestuose nedalyvavo, tačiau vyko į pasimatymą.

Kartu su kitais jis buvo įmestas į ankštą ir prigrūstą grotuotą mašiną. Vaikinas turėjo širdies problemų. Jis pasiskundė dėl prastos savijautos, tačiau specialiųjų pajėgų policija į tai nekreipė dėmesio.

Kai atvyko greitoji pagalba – buvo jau per vėlu. Jis mirė rugpjūčio 11 d. Visą tą laiką artimieji nežinojo, kur jis yra. Tyrimo komiteto duomenimis, Aleksandras aktyviai dalyvavo nesankcionuotame mitinge, už kurį gavo 10 parų.

Administracinio arešto metu jis susirgo ir mirė. Dabar šeima reikalauja iškelti baudžiamąją bylą dėl jauno vyro mirties.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 138

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...