infa.lt

Už protestų Baltarusijoje, galimai kyšo Kremliaus ausys

12 rugpjūčio
11:49 2020

V. Putinas

„Baltarusijos prezidento rinkimai vyko totalaus klastojimo atmosferoje, todėl jų rezultatai abejotini. Ši nuomonė buvo pareikšta interviu „Gazeta.Ru“, su RF Valstybės Dūmos NVS reikalų ir santykių su tautiečiais komiteto pirmininko pirmuoju pavaduotoju Konstantinu Zatulinu, metu”.

„Prezidento kampaniją lydėjo totali klastočių ir dezinformacijos uždanga. Tokioje aplinkoje kalbėti apie tai, kiek Lukašenka iš tikrųjų surinko balsų, yra tarsi spėjimas iš kavos tirščių. Akivaizdu, kad nebuvo surinkta tiek daug balsų, kiek skelbiama. Istorijos apie tai, kad 40% balsavo išankstiniame balsavime, taip pat yra apgaulė. Paskelbti rezultatai nėra patikimi. Kažkas jau sakė, kad Lukašenka laimėjo rinkimus, bet prarado šalį – ir tai yra dėl jo egoistinės politikos, kurios tikslas yra išsaugoti asmeninės valdžios režimą. Remiantis šių rinkimų rezultatais Lukašenka atrodo kaip žmogus, kuris be jokių įmantrybių primeta save Baltarusijai “, – teigė Dūmos narys.

Jis pridūrė, kad tarptautinė bendruomenė palaikys protestuojančių baltarusių pusę. Tuo pat metu Zatulinas išreiškė apgailestavimą, kad NVS stebėjimo misija parėmė Lukašenką.

„Vargu, ar pasaulio viešoji nuomonė bus Lukašenkos pusėje. Labai apgailestauju, kad NVS nepamatė rasto Baltarusijos valdžios akyse ir pateikė optimistišką komentarą. Lukašenka peržengė visas ribas. Mes nenorime jokios nesantaikos ir Baltarusijos „Maidano“, bet jis nepakaltinamas. Problema yra ta, kad Baltarusijos vadovas, valdžios atžvilgiu, yra beprotis“, – teigė parlamentaras.

Sekmadienį Baltarusijoje vyko prezidento rinkimai. Preliminariais duomenimis, dabartinis prezidentas Aleksandras Lukašenka laimėjo 80,23% balsų. Daugelyje šalies miestų prasidėjo protestai, kurių metu policija naudojo ašarines dujas ir šviesos-garsines granatas bei lazdas.

Kaip matome Rusijos Dūmos narių ir ES vadovybės nuomonės stebuklingu būdu sutampa vienu iš svarbiausių geopolitiniu požiūriu rinkimų Europoje atžvilgiu.

Kas tai? Pasiektas Rusijos-ES konsensusas, ir Rusija atiduoda savo jau šimtmečio sąjungininkę Baltarusiją, ES įtakai, atsisakydama galimybės turėti transporto koridorių savo kariuomenei į Vakarus ir buferį tam pačiam teoriškai galimam Vakarų puolimui?  Nepanašu į strategą Putiną, visiškai nepanašu.

Arčiau tikimybės yra tai, kad dabartinis baltarusiško „Maidano” variantas yra Rytų kaimynės planas, kurio iki šiol dar neperkando ES vadovybė ir todėl palaiko „Baltarusijos liaudies opozicijos” teisėtus protestus, nesuvokdami, jog Lukašenka jų pastangomis yra kietai spaudžiamas į kampą, vykdant V.Putino sumanymą, nes pastarasis nemato kito būdo sukurti „Sąjunginę, giliai integruotą valstybę su Baltarusija”, kaip tik pasinaudodamas visuotiniu bendraeuropiniu spaudimu Lukašenkai.

Tą pačią akimirką, kai Lukašenka supras, kad jo „taikiam valdymui” atėjo pabaiga, kad reikia „žūti ar būti” – jis be abejonės pasirinks būti.

O „būti”, šioje situacijoje, jis tegali vienu vieninteliu atveju – su Putinu, nes ES pareikalaus jo pasitraukti. Ir Lukašenka nedvejos, nes supras, jo geriau būti provincijos, pavadintos Baltarusija  Rusijos Federacijos sudėtyje gubernatoriumi, nei nepriklausomos Baltarusijos atstumtuoju, o gal netgi kaliniu.

Primename, Baltarusijos opozicija liko be lyderių, nes vienas, kaip skelbiama – jau paleistas iš areštinės Sergej Tichanovskij visame internete jau apskelbtas kaip prokremlinių pažiūrų asmuo (ko jis ir pats neslepia, ir kas iš dalies patvirtina Putino plano versiją), o jo žmona S. Tichanovskaja (Svetlana Cichanovskaja) pabėgusi slapstosi Lietuvoje, prieš tai paskelbusi kreipimąsi į tautiečius, kuriame prašė nutraukti pasipriešinimą milicijai. Kuri, greičiausiai, prisilaiko tų pačių pažiūrų kaip ir jos vyras ir kurią, nežiūrint į tai, palaiko ES ir Lietuvos vyriausybė.

Iš esmės visas Baltarusijos scenarijus vystosi Rusijos naudai ir galima būtų užduoti klausimą – kieno naudai dirba visos tos tarnybos, struktūros, kurios dalina patarimus Europos vyriausybėms?

Juk pavykus Putino planui, Astravo AE saugos Rusijos armija ir, galbūt, raketos, nukreiptos į Vakarus, t.y. pirmiausia į Lietuvą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

1 Atsiliepimas

  1. Mantas    -  2020-08-12, 12:03

    Gražu.. ir gėda už savus komjaunuolius, kad nesugeba užmaskuot savo marksistinių polinkių. Putino komanda nemažėja, ji netgi didėja!!!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....