infa.lt

JAV teismas atšaukė mirties nuosprendį teroro akto Bostono maratone organizatoriui

01 rugpjūčio
11:47 2020
DzokharasTsarnaevas

REUTERS

JAV federalinis apeliacinis teismas panaikino prisiekusiųjų priimtą mirties nuosprendį, Bostono maratono teroro akto, įvykdyto 2013 m. balandžio 15 d., organizatoriaus Dzhokharo Tsarnaevo byloje.

Apeliaciniuose posėdžiuose teismas pripažino gynybos argumentus dėl galimo prisiekusiųjų, kurie nuteisė Tsarnaevą, šališkumo, atsižvelgiant į tai, kad „Bostono teroristo“ byla buvo svarstoma pačiame Bostone.

Be to, Apeliacinis teismas nustatė tris klaidingus antraeilius kaltinimus, kuriais Dzhokharas Tsarnaevas buvo apkaltintas neteisėtu ginklo nešiojimu vykdant teroristinį išpuolį. Iš viso, apeliacinio skundo nagrinėjimo metu, teismas panaikino penkis kaltinimus.

Dėl to apeliacinės instancijos teismas perdavė Tsarnaevo bausmės peržiūrėjimą žemesnės instancijos teismui su galimybe apskųsti šį sprendimą išplėstinei apeliacinės instancijos teismo kolegijai.

2013 m. Bostono maratono metu, Dzhocharo Tsarnaevo ir jo brolio Tamerlaneo surengtų sprogimų pasekoje žuvo trys žmonės, daugiau nei 280 patyrė įvairaus sunkumo sužalojimus, 14 iš jų buvo nutrauktos galūnės.

Tyrimo metu Dzhokharas Tsarnaevas teigė, kad pagrindinis teroro akto iniciatorius buvo jo vyresnysis brolis Tamerlane’as, žuvęs suėmimo metu. Savo veiksmų motyvu jis įvardino norą tapti kankiniu (šachidu), atkeršijant amerikiečiams už jų kovą su musulmonais Artimuosiuose Rytuose.

JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump), kalbėdamas su savo šalininkais Floridoje, sprendimą panaikinti mirties bausmę Tsarnaevui pavadino „nevykusiu“.

„Bostone yra šis gyvulys, Bostono maratono metu nužudęs tiek daug žmonių. Jo mirties bausmė ką tik grąžinta peržiūrai žemesniam teismui ilgam aptarimui ir diskusijai. Tai absurdas! Pagalvokite! Tai tiesiog absurdas“, – pareiškė D.Trampas.

Savo Twitter paskyroje JAV prezidentas vėliau pareiškė:

„Ar kas nors yra nusipelnęs mirties bausmės labiau nei Bostono sprogdintojas, Dzhokhar Tsarnaev? Teismas sutiko, kad tai buvo „vienas blogiausių vidaus teroristinių išpuolių nuo rugsėjo 11 dienos žiaurumų“. Tačiau apeliacinės instancijos teismas panaikino mirties bausmę. Tiek daug gyvybių prarasta .”

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 110

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

Klaunui pradejo demesio trukti :)...

A5

Dabar Vakarai kelia gamybos pramone i Vietnama, Malazija vel lipdami ant to pacio greblio bet...

A5

Vakaru gobsumas ir dabar niekur nedingo net sustiprejo plus dasidejo moraline degradacija ir trumparegiskumas. Vakaru...

Referendumo biuletenyje nė žodžio apie dvigubą pilietybę!...

Nepainiokit Dambrauskaitės su Katunskyte. O visa kita taikliai. Aplodismentai....

Seimo aferistai visą šildymo sistemos keitimo naštą permetą ant vartotojų pečių. Tai didžiuliai pinigai ir...

Aferistai aferų būdu bando sau kiek galima labaiu palengvinti kelią į valdžią, baisiai norisi bent...