infa.lt

Globalus skaitmeninis mokestis – derybos pateko į aklavietę

19 birželio
07:25 2020

JAV pasitraukė iš derybų su Europos šalimis dėl visuotinio skaitmeninio mokesčio įvedimo technologijų bendrovėms ir pagrasino atsakomosiomis priemonėmis, jei Europa bandys įvesti savo mokesčius.

JAV iždo sekretorius Stevenas Mnuchinas išsiuntė laiškus savo kolegoms Prancūzijoje, Italijoje, Ispanijoje ir Jungtinėje Karalystėje, įspėdamas, kad diskusijos yra aklavietėje.

Anot Mnuchino, „bandymai paspartinti tokias sunkias derybas atitraukia nuo daug svarbesnių klausimų“, visų pirma, sprendžiant ekonomines problemas, kylančias dėl koronaviruso pandemijos.

Vašingtono pozicija sukėlė nepasitenkinimą Europoje.

„Šie laiškai yra provokacija. Provokacija ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos partneriams. Jau buvome labai arti susitarimo dėl skaitmeninių gigantų apmokestinimo”, – sakė Prancūzijos ekonomikos ministras Bruno Le Mayor ir pridūrė, kad šios įmonės galėjo būti vienintelės. kurios uždirbo didžiulį pelną koronaviruso pandemijos metu.

„Mums reikia skaitmeninio mokesčio, kuris atitiktų naujojo amžiaus realijas. Jei JAV jį blokuos, Europos Komisija pateiks naują pasiūlymą”. – sakė Europos ekonomikos komisaras Paolo Gentiloni.

2019 m. pradžioje Europos vyriausybės negalėjo susitarti dėl skaitmeninio mokesčio ES mastu ir pradėjo derybas su Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija siekdamos sukurti bendrą požiūrį į šį klausimą.

Tuo pačiu, nemažai Senojo pasaulio šalių nusprendė nelaukti. Praėjusią vasarą Prancūzija įvedė didžiųjų tinklo bendrovių pelno mokestį.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 104

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....