infa.lt

„Neutralus kraujas“ sustabdė ir pasuko atgal pelių senėjimą

18 birželio
07:15 2020

Laboratorinė pelė

Kraujo perpylimas iš jaunų pelių senoms pelėms yra žinomas dėl galimų jauninančių savybių. Dabar mokslininkai sukūrė „neutralaus kraujo“ receptą, iš kurio pašalinami blogi komponentai vėlesniam perpylimui.

Pelėms toks gydymas padarė labai didelį atjaunėjimo poveikį organų ir audinių būklei. Mokslininkai rengiasi pirmiesiems klinikiniams tyrimams su pagyvenusiais žmonėmis.

Kalifornijos Berklio universiteto mokslininkai sukūrė naują kovos su senėjimu būdą. Tyrimai parodė, kad senų pelių kraujo plazmos praskiedimas turėjo stiprų anti-senėjimo poveikį audiniams ir organams, įskaitant uždegiminių biomarkerių kiekio sumažėjimą, rašo New Atlas..

Mokslininkai nusprendė išsiaiškinti, ar vietoj jauno kraujo, turinčio kauninančių baltymų ir molekulių, galima naudoti seną kraują prieš tai jį gryninant. Rezultatas gavosi taip vadinamojo neutralaus amžiaus kraujo kokteilis, kuriame dalis gyvūno kraujo plazmos buvo pakeista specialiu fiziologiniu skysčiu ir albumino baltymais.

Tokios sudėties kraujo perpylimas turėjo didelę įtaką graužikų sveikatai.

Mokslininkai pastebėjo atjauninantį poveikį smegenų, kepenų ir raumenų audiniuose.

Pelėse sumažėjo prouždegiminių baltymų koncentracija, kuri paprastai didėja su amžiumi, o daugelio naudingų baltymų kiekis, priešingai, padidėjo.

„Kai kurie baltymai kelia ypatingą susidomėjimą, ir mes toliau juos tyrinėsime kaip papildomus terapinius kandidatus“, – teigė tyrimo bendraautorius Michaelas Conboy’as.

Šiuo metu mokslininkai rengia klinikinio tyrimo protokolą, kad išbandytų šį būdą su vyresniais suaugusiais žmonėmis. Žinoma, šis požiūris nereiškia pergalės prieš žmogaus senėjimą, tačiau tai gali būti veiksminga palaikomosios terapijos strategija.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 333

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...